Comença la Marató de Donants de Sang amb l’objectiu d’arribar als 10.000 participants

Els organitzadors animen a tothom a donar per “remuntar les donacions després de les festes del Nadal”


Aquest divendres ha començat la Marató de Donants de Sang i té l’objectiu d’arribar als 10.000 donants. Així és com s’ha instal·lat una centre a plaça de Catalunya per aquest divendres i cap de setmana; i els organitzadors animen a tothom a donar per “remuntar les donacions després de les festes del Nadal”.

La inauguració de la Marató s’ha fet des de la carpa de donació de Plaça Catalunya a Barcelona, a les 10 del matí, on s’ha activat el marcador que donarà llum verda a 8 dies de donació. Laura Pelay, secretària general del Departament de Salut, participarà a la inauguració juntament amb representants de la Federació de Donants de Sang de Catalunya, Creu Roja i Banc de Sang.

La Marató s’allargarà fins al dia 17 de gener també als principals hospitals i, a més de la carpa a plaça de Catalunya, s’instal·laran dos autobusos de donació. També hi assistirà un grup de persones receptores de sang, que donaran el seu testimoni i parlaran de la importància de la donació. En l’edició d’enguany, el cantant Lildami posa la banda sonora de la Marató amb el trap de la donació de sang, escrit a partir de la vivència del seu germà, que va necessitar sang i moll d’os per un tractament.

De moment, 1.200 persones s’han apuntat per donar sang durant la setmana de la Marató, i cal arribar a l’objectiu de les 10.000 donacions. A més, el Banc de Sang ha inaugurat el canal de Whatsapp, al mòbil 677071756, on qualsevol ciutadà podrà fer consultes personals i rebre informacions destacades. A més, durant la Marató s’organitzen una quarantena de campanyes de donació a diferents pobles i ciutats.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article