El concurs Imatge del Dia de la Dona ja té guanyadora

El convoca l'ICD i el lema d'enguany és "Les dones i el temps"


L'Institut Català de la Dona (ICD) convoca cada any a concurs públic la Imatge del Dia de la Dona. Aquesta imatge és la que utilitza l'ICD i es difon a tota mena de centres públics, educatius i biblioteques entre d'altres. Es tracta d'una acció més que envolta el Dia Internacional de la Dona, i que a més, promociona a artistes y i artistes. Sota el lema "Les dones i el temps", l'edició d'enguany havia de fer referència a la noció del temps per tal de fer visible la quantitat de tasques i la inversió temporal que carreguen les dones en la vida quotidiana. La guanyadora ha estat la proposta d'Anna Bascu Basset que, a través de les icones de l'etiqueta d'una peça de roba, mostra la quantitat de tasques a realitzar i la necessitat de repartir-les entre homes i dones.

El jurat ha concedit el premi dels 3.000 euros a Anna Bascu Basset perquè el disseny sintetitza de forma original les polítiques de l'ús del temps que es comencen a implantar. La imatge s'adapta a les tres aplicacions: cartell, banner per les pàgines web i la postal. El Jurat també ha volgut fer una menció especial al proposta realitzada per Roser Teresa Gerona, amb una dotació de 500 euros, perquè també aconsegueix complir les premisses artístiques i conceptuals de l'edició d'enguany.

El temps és protagonista de molts estudis recents i cada cop pren més força la idea que la lliure administració del mateix pot ajudar o perjudicar al desenvolupament de les persones. En la qüestió de gènere és evident que les dones occidentals assumeixen, majoritàriament, moltes tasques, i per tant, desenvolupen molts rols. Les noves polítiques orienten la intervenció per aconseguir una repartició equitativa entre home i dona i, també, amb la resta de la família.

Totes les propostes que s'han presentat al concurs es poden veure fins el 31 de març a la seu de Barcelona de l'ICD, que es troba a a la plaça Pere Coromines i l'horari del qual és de dilluns a dijous de 9 a 14 i de 16 a 18, i el divendres de 9 a 14.

El taller "Sóc dona i estic bé amb el meu cos" a Brians

L'ICD ha organitzat avui al Centre Penitenciari Brians 1 (Martorell) el taller "Sóc dona i estic bé amb el meu cos", que es troba dins el programa de tallers Eines de participació. El taller, que ha rebut la col·laboració del Departament de Justícia, serveix per reflexionar entorn les "dietes miracle", el consum de productes d'estètica i la pressió social que s'exerceix per complir els canons de bellesa actuals, és a dir, l'obsessió per tenir un cos prim i juvenil i els conseqüents trastorns que poden provocar a les dones.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article