Metges de Catalunya reclama al nou ministre que compleixi i destini un 7% del PIB estatal a la salut

A més, el sindicat demana al nou titular de la cartera sanitària, Salvador Illa, que elabori un pla per “retenir el talent mèdic”


Metges de Catalunya (MC) ha reclamat al nou ministre de Sanitat, el secretari d'organització del PSC Salvador Illa, que "compleixi una de les grans promeses electorals del programa acordat entre PSOE i Unides Podem" i incrementi els recursos destinats a salut fins al 7% del PIB estatal des d'ara i fins al 2023.

El sindicat aporta dades de l'OCDE del 2018 per subratllar que actualment Espanya hi inverteix un 6,2%, i que a Catalunya el percentatge baixa fins al 3,7%. El sindicat ha animat Illa a concertar amb les Comunitats Autònomes un nou finançament sanitari que reverteixi "d'una vegada per totes les retallades aplicades durant la crisi", i ha instat el nou ministre a impulsar un "pla per retenir el talent mèdic".

Segons el sindicat mèdic, aquest pla s'hauria de basar en la “dignificació” dels llocs de treball i en una “disminució” de les càrregues laborals. Considera que d'aquesta manera els facultatius podrien atendre la població “amb les màximes garanties” i conciliar la vida laboral i personal.

A banda, MC ha recordat a Illa que la sanitat espanyola "encara no disposa" d'un registre estatal de professionals sanitaris que "faciliti" la planificació dels recursos humans, “malgrat les promeses reiterades” dels seus antecessors en el càrrec.

Finalment, el col·lectiu ha celebrat la voluntat del nou executiu estatal de garantir l'accés universal al sistema públic de salut, així com el propòsit de regularitzar l'eutanàsia i d'impulsar una llei de drets i garanties de la dignitat de la persona davant el procés final de la seva vida.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article