Neix El Pecado, un segell autogestionat de dones artistes

Agrupa cantants, productores, dj's i qualsevol noia que faci algun tipus de creació artística


El Pecado és un col·lectiu de dones artistes que s'han constituït com a segell autogestionat per dones i només per a dones. Està format per cantants, productores, dj’s, fotògrafes, monologuistes, dissenyadores gràfiques i està obert a qualsevol noia que faci algun tipus de creació artística com ara ballarines, maquilladores o tècniques de so.

Els objectius de la plataforma són els de visibilitzar-se a través de presentacions i actuacions arreu de Catalunya en les que cada artista té un espai individual per a mostrar el què fa. Així, han organitzat concerts, sessions de dj, monòlegs i exposicions d'art. Formar una xarxa de suport per ajudar-se mútuament en qualsevol aspecte. L'empoderament a través de formacions i tallers de forma interna i externa sobre aspectes artístics que cadascuna pugui aportar.

Promoure el feminisme a través de produccions que garanteixin l'equitat i no siguin masclistes, xerrades, formacions, debats i l'art. Les seves festes tenen també punts lila i com a col·lectiu feminista es proposen respondre qualsevol actitud masclista dins la música o l'art en general. En un futur, es plantegen organitzar jam sessions i batalles de galls no mixtes, perquè les dones se sentin còmodes en aquests tipus d'espais tan masculinitzats i que de vegades acaben sent masclistes presentant la dona com a un objecte sexual. 

Com neix El Pecado

Sorgeix al setembre de 2019 quan la cantant Queency va tenir la idea de fer-ho i ho va difondre a través de les xarxes socials. A la crida van respondre moltes noies i van veure la necessitat d’unir-s'hi ja que no existeix res igual als entorns de Barcelona i el Vallès que és d’on són totes. Van crear un grup de whatsaap i en dos dies eren més de 30 participants, amb el suport d'artistes des d'altres punts de l'Estat com València o Madrid. Poc a poc van anar formant un nucli més fort i petit amb les noies que podien assistir a tots els actes.

El Pecado va néixer de la necessitat de diferents noies per fer-se veure en un espai on històricament se les ha invisibilitzat. És per això, i des de la seva visió feminista que aposten per abandonar aquests espais masculinitzats i masclistes i construir espais feministes en els que es puguin empoderar com a dones.

El Pecado està format per la dj, performer i cantant La Dolsa Adela, la cantant i speaker Crotchet Fiona, la cantant i dj Cooba, les cantants Katta Lana, La Marla, La Queency i Ninfa, la monologuista i poeta Zorra Indignada, la fotògrafa Reflejos de Luz i la DJ de tekno Meritek.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article