Curs de pedagogia sistèmica per intervenir amb adolescents

Formació que organitza el Centre d'Estudis de l’Esplai-Suport Associatiu


El Centre d'Estudis de l'Esplai-Suport Associatiu organitza el curs formatiu "Pedagogia sistèmica: una nova pràctica educativa". A partir de l'enfocament del mètode de les constel.lacions familiars i la teràpia Gestalt, el curs vol abordar la intervenció que es realitza amb els adolescents. Adreçat a educadors i a educadores, el temari abordarà: la teoria de sistemes i la perspectiva sistèmica, el sistema familiar: ordre, equilibri i dret de pertinença de tots els seus membres, el desordre de l'estructura familiar i dinàmiques dels vincles, els mites i creences que conformen el sistema familiar, les eines sistemàtiques per a la resolució de conflictes i el vincle. El curs comença el 12 de març.

La pedagogia sistèmica és una de les orientacions pedagògiques que ofereix més novetats respecte a les pràctiques educatives actuals. Centrada en entendre la persona des de la seva globalitat, però alhora, des de les diferents parts que la formen, s'estructura a partir d'un treball intens d'autoconeixement i d'uns principis que cerquen el reforç de l'autoestima i la confiança. Però també aplica la globalitat en la societat i entén que les parts formen un tot. La pedagogia sistèmica introdueix alguns elements de reflexió i canvis en les pràctiques educatives.

La teràpia gestalt, que cada cop ocupa més terreny en les teràpies socio-educatives i emocionals, aborda la necessitat de connectar amb les pròpies necessitats per tal de reconèixer-les, facilita les eines per afrontar els problemes, per resoldre els malestars emocionals, per descobrir noves formes de comunicació,etc. La teràpia gestalt és una mirada cap endins.

Podeu consultar tota la informació a la web del curs: "Pedagogia sistèmica: una nova pràctica educativa"

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article