Una empresa que permet tocar música amb la mirada guanya el Premi d’Emprenedoria Social de Barcelona Activa

The EyeHarp utilitza un sistema innovador d’instruments digitals que permet a les persones amb diversitat funcional aprendre a tocar


Es pot tocar un instrument només amb la mirada? El projecte The EyeHarp és una de les iniciatives que ha estat guardonada amb 12.000 euros amb el Premi d’Emprenedoria Social de Barcelona Activa i utilitza un sistema innovador d’instruments digitals mitjançant el qual es crea música a través de la mirada i permet que les persones amb diversitat funcional puguin aprendre a tocar música.

El projecte, de l’emprenedor Zacharias Vemvakousis, permet que les persones amb diversitat funcional puguin aprendre a tocar música sense barreres, a tenir accés al món musical per primera vegada, forma a musicoterapeutes i participa en la inclusió social i laboral de les persones que facin aquest aprenentatge.

Aquests premis, que se celebren anualment des del 2015, tenen dos finalistes. El primer finalista ha estat Carbon Vivo, de Javier Fernández, dotat amb 6.000 euros, un projecte que aplica coneixement científic sobre un tipus de carbó a productes i processos agrícoles i ramaders. El segon finalista, Flip Food, de Toni Llull, ha rebut 3.000 euros, és una empresa que transforma fruites i verdures desaprofitades en sucs frescos, llimonades i smothies de llet d’avellana. Tot 100% natural i saludable.

La sessió de lliurament de premis, celebrada aquest matí a la Sala Emprèn de Barcelona Activa, ha estat acompanyada d’una taula rodona amb la participació de Francesc Casadellà, de Som Energia, i Oriol Gavaldà, d’Aiguasol, entre d’altres, que han parlat d’emprenedoria social i els seus vincles amb el sector energètic, i han compartit experiències, limitacions i superació de reptes entorn a aquesta forma d’emprendre amb visió social.

En aquesta quarta edició del Premi d’Emprenedoria Social han participat 69 projectes, i ja s’ha obert la convocatòria de la cinquena edició, on els projectes poden presentar les seves candidatures fins el proper 19 de gener. La 5a edició del programa d’emprenedoria social s’iniciarà aquest 2020.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article