Una acreditació oficial ajuda a les persones amb discapacitat intel·lectual a accedir al mercat laboral ordinari

Fins a 19 persones han rebut ja el títol d’Afers Socials que els permet trobar feina en l'àmbit de la jardineria i la neteja


Una acreditació oficial d’Afers Socials impulsa les persones amb discapacitat intel·lectual a accedir al mercat laboral ordinari. Aquesta acreditació, que garanteix que les persones amb diversitat funcional tenen uns coneixements professionals bàsics, ha estat entregada ja a les primeres 19 persones dels Centres Especials de Treball (CET) de la Fundació de Bell-lloc (Cardedeu) i l’Associació de Sant Tomàs Pro-persones amb Retard Mental (VIC), per ajudar-les a trobar una feina en l’àmbit de la jardineria i la neteja.

El conseller El Homrani, que ha lliurat les acreditacions a les persones que han participat en el programa, ha assegurat que “és una experiència de suma compartida, un projecte impulsat des del Govern en col·laboració amb les entitats que treballen amb persones amb discapacitat amb l’objectiu d’oferir oportunitats a uns col·lectius especialment vulnerables”.

Així, el pla ha estat liderat i coordinat pel Departament de Treball, Afers Socials i Famílies, i ha estat desenvolupat conjuntament entre el Consorci per a la Formació Contínua de Catalunya, el Servei Públic d’Ocupació de Catalunya (SOC), les entitats representatives de les persones amb discapacitat intel·lectual (DINCAT, Associació Empresarial d’Economia Social, AMMFEINA i Associació APRENEM) i la patronal Pimec.

El procediment d’acreditació de les competències professionals de les persones participants s’ha fet tenint en compte la seva experiència professional. Les comissions avaluadores han estat formades per professionals que treballen directament amb el col·lectiu i professionals dels àmbits de la jardineria i la neteja. En la propera convocatòria, hi participaran 64 persones amb discapacitat intel·lectual i trastorn mental que també es dediquen a tasques de jardineria i neteja.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article