La FEATE publica el sisé número de la seva revista

Una repassada a l'actualitat dels últims mesos


La Federació d'Entitats d'Assistència a la Tercera Edat Sense Afany de Lucre (FEATE) ha publicat el número 6 de la revista Actualitat. Té una periodicitat trimestral i és un recull complert i dinàmic de l'activitat de la federació. En aquest número destaquen l'article referent al concert de places de residència que ha dut a terme la Generalitat, la informació de com s'ha utilitzen les subvencions del Plan E, el repàs dels convenis i  les col·laboracions de la federació. També hi trobem recollits els fets més destacables de les dues assemblees internes i la crònica de la segona Jornada d'Actualització de Directors i Directores de Residències de Gent Gran Sense Ànim de Lucre.

L'editorial del número 6 és una petita reflexió entorn la crisi i l'efecte que ha tingut aquesta en el tercer sector dedicat a la gent gran. També hi trobem un article contundent, en el qual es parla del procés del concert de places per a residències que, segons l'article, la generalitat ha imposat i que, en conseqüència, a suposat un procés complex i dur entre les entitats que formen la federació i que han optat a la convocatòria. Algunes inquietuds, que s'estan treballant, però sobretot, una reflexió final que posa en qüestió els criteris d'acreditació que s'han utilitzat. Algunes de les entitats no han obtingut les places perquè, segons la Generalitat, les instal·lacions no estan prou modernitzades. La FEATE acaba l'article amb una pregunta contundent: Qualitat assistencial o "totxos"?

Assemblees, formació i col·laboracions amb altres agents
 
Seguint el repàs de l'actualitat de la federació podem trobar diferents articles. S'informa del més d'un milió d'euros per haver entrat a la convocatòria per a la concessió de subvencions per a entitats que treballen l’atenció a la dependència que preveia el PLAN E. També hi podem trobar les cròniques de les dues assemblees de la federació i de la II Jornada d’Actualització de Directors/es de Residències Sense Ànim de Lucre. Dos espais que permeten la confluència de les entitats i que permeten l'intercanvi per a seguir millorant. En la mateixa línia, es repassen les diferents formacions en demència, maltractament a la gent gran i metodologia i la implementació del llenguatge plàstic en la intervenció.

Trobem les cròniques de la VII Jornada FEATE que va tractar la gestió dels recursos humans a les entitats i residències. En un altre terme, s'informa de la col·laboració que es porta a terme amb l'Institut Català d'Assistència i Serveis Socials (ICASS) i que representa la signatura d'un conveni per a la formació, la participació a la Taula Tècnica de la Gent Gran i el grup de treball de Centres de Dia. A la revista, es dona a conèixer el contingut essencial del conveni firmat amb Aegerus, la participació al Consell de la Gent Gran de Catalunya, la subvenció rebuda del Departament d'Acció Social i Ciutadania per a la innovació i la col·laboració amb la Confederació d'Entitats Catalanes d'Atenció a la Dependència (CECAD)

També s'explica el procés i els primers passos que ha culminat amb la creació d'una Confederació d’entitats patronals d’atenció a les persones de Catalunya que han fundat les organitzacions de segon nivell, CECAD, l'Associació empresarial de la Iniciativa Social (AEISC) , La Federació Catalana Prop Persones amb Discapacitat Intel·lectual (APPS) i la Coordinadora de Profunds i Unió Centres Atenció Precoç. Per últim, hi trobem la informació de la participació a la Taula del Tercer Sector, el condol a les famílies i amics de les persones que han deixat la federació per defunció i un article d'un resident que explica una sortida que va realitzar amb els companys i companyes de la seva entitat.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article