Barcelona compra les casetes d’Encarnació per sis milions d’euros per construir una escola bressol

L'ajuntament arriba a un acord d’expropiació amb la propietat que inclou una indemnització d’1,4 milions d’euros per evitar litigis futurs


L'Ajuntament de Barcelona comprarà les casetes del carrer Encarnació, al districte de Gràcia, per sis milions d’euros. La previsió és construir una escola bressol, i també hi ha la possibilitat d'incloure habitatge assequible. El govern municipal ha arribat a un acord d'expropiació amb la propietat que inclou una indemnització d'1,4 milions per evitar litigis futurs.

La clau ha estat la catalogació de l'alzina bicentenària que es troba al jardí de la parcel·la, que va permetre que s'aturessin les obres d'enderrocament de les dues edificacions singulars de la finca per revocar la llicència d'obres que tenia la propietat, que pretenia edificar un edifici d'habitatges privat. La comissió de govern va donar llum dijous al conveni que recull tots els passos a fer.

Així, a més dels sis milions, es pagaran 1,4 més d'indemnització: uns 400.000 per dany emergent i un milió d'euros per lucre cessant. L'acord preveu que la propietat retiri el contenciós administratiu que va interposar contra el procés de catalogació de l'alzina i que faciliti la tramitació de la modificació puntual del Pla General que permet que les finques es destinin a equipament municipal.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article