La Marató de Donants ha tancat amb 8.738 donants de sang en una setmana

L’objectiu del Banc de Sang és ara que cada dia entre 800 i 1.000 persones vagin a donar sang, ja que la sang caduca


La Marató de Donants de Sang de Catalunya s’ha tancat aquest divendres al vespre amb 8.738 donacions de sang. Això ha permès recuperar les reserves de sang, que havien baixat durant les últimes setmanes.

Ara hi ha sang a les neveres del Banc de Sang per a les necessitats dels hospitals durant els propers vuit dies, un nivell que encara no és òptim, però que millora la situació de principis de Marató quan només n’hi havia per 6 dies.

Per continuar incrementant les reserves, el Banc de Sang ha organitzat campanyes durant tots els dies de la setmana. Així, s’ha pogut donar sang tant als principals hospitals com a Rubí, Torà, Calaf i fins a una vintena de municipis de tot Catalunya.

Al web donarsang.gencat.cat s’hi poden trobar tots els llocs de donació. De mitjana, es necessiten a cada dia a Catalunya entre 800 i 1.000 donacions de sang.

Més de 4.000 converses al WhatSang

Una de les novetats d’aquesta Marató ha estat el WhatsApp del Banc de Sang, rebatejat com a WhatSang. Durant la setmana de la Marató s’han contestat unes 4.000 consultes de donants i ciutadans que volien estrenar-se en la donació. Les consultes més freqüents han estat sobre els requisits per donar sang i la freqüència de la donació.

El servei d’atenció per WhatsApp continuarà funcionant passada la Marató a través del telèfon 677 07 17 56. Aquest canal se suma al mail [email protected], a les xarxes socials Facebook, Twitter i Instagram (@donarsang) i al telèfon 93 557 35 66.

Perfil dels donants

A més d’aconseguir més donacions del que és habitual, la Marató també ha servit per conscienciar nous donants. Una de cada quatre persones que ha donat sang s’ha estrenat durant la Marató.

El 60% dels donants és dona i el 40%, home. El 30% d’aquestes persones és menor de 35 anys i el 52% ha donat sang en algun dels 12 hospitals amb Banc de Sang, mentre que habitualment només donen en els hospitals un 35% del donants.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article