Un projecte recupera la veu de 38 dones del Gironès

Salt, Sarrià de Ter, Llagostera i Cassà col·laboren per fer-ho possible


"Dones, Memòria i Territori" és un projecte que el Consorci de Benestar Social Gironès-Salt, conjuntament amb la Fundació de la UdG, té per objectiu donar a conèixer a dones que han estat rellevants pel teixit social i professional de les seves localitats. Els primers municipis que han volgut col·laborar en aquest projecte han estat Salt, Sarrià de Ter, Llagostera i Cassà de la Selva. Gràcies a la iniciativa, han pogut recollir el llegat de 38 dones que han esdevingut importants per representar valors humans i professionals coherents amb la condició humana dels darrers 100 anys.

El projecte forma part dels actes que el Consorci ha organitzat en motiu de la commemoració del Dia Internacional de la Dona i s’emmarca en les activitats programades des del Pla d’Igualtat d’Oportunitats i Gènere del Consorci de Benestar Social Gironès-Salt. Es tracta d'una iniciativa que vol recuperar la memòria de la dona enmig d'una societat que històricament la relegat a un segon pla.

El treball realitzat, una tasca d'investigació per conèixer les condicions socials i les circumstàncies socials de cada dona, prendrà la forma d'una exposició simultània a tots els municipis. Alcaldesses, empresàries, refugiades de guerra, bibliotecàries, activistes culturals, o propietàries dels comerços més coneguts i regentats en el municipi, entre d’altres són les ocupacions d'aquestes 38 dones.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article