El Govern canvia la definició d’habitatge buit en el decret llei per evitar dubtes i problemes de seguretat jurídica

És el pis o casa que roman desocupat de forma permanent i sense causa justificada per un termini de més de dos anys


El Govern ha modificat puntualment el Decret llei de mesures urgents per millorar l'accés a l'habitatge, aprovat el desembre passat, i n'ha canviat la definició d'habitatge buit, ja que considera que podia generar dubtes d'interpretació i, en conseqüència, problemes de seguretat jurídica que s'han d'evitar especialment en un àmbit tan sensible com aquest.

Segons la definició actual, l'habitatge buit és el que roman desocupat permanentment, sense causa justificada, per un termini de més de dos anys. Causes justificades serien el trasllat per raons laborals, el canvi de domicili per una situació de dependència, l'abandonament de l'habitatge en una zona rural en procés de pèrdua de població o que la propietat de l'habitatge sigui objecte d'un litigi judicial pendent de resolució. L'ocupació sense títol legítim no impedeix que es pugui considerar buit un habitatge.

També ha corregit una errada que contenia la disposició addicional sisena i que feia referència al termini d’entrada en vigor del decret llei. Aquestes modificacions són un acord que s'ha pres en la reunió del Consell Executiu d'aquest dimarts.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article