L’Ajuntament de Barcelona obre 130 places d’emergència per a persones sense llar durant la llevantada

Un equipament acollirà a partir d’aquest vespre les persones sense sostre 48 hores per protegir-les del temporal

L’Ajuntament de Barcelona obrirà aquest vespre un nou equipament de 130 places d'acollida d'emergència per a persones sense llar. L'objectiu, segons fonts municipals, és oferir-los refugi durant la llevantada, atès que la prioritat és “protegir la integritat física” de les persones sense sostre.

La previsió del consistori és obrir l'equipament d'emergència, al districte de Sant Martí, durant 48 hores, en el marc del pla d'emergències activat per les ventades i el temporal.

Es tracta de la primera vegada que a Barcelona s'obren places com a conseqüència d'un temporal però l'ajuntament entén que “cal ser flexibles” davant una situació “excepcional”. El consistori seguirà atentament l'evolució meteorològica i en cas que sigui necessari té “marge” per augmentar el nombre de places en altres equipaments.

Segons ha explicat la regidora de Drets Socials, Laura Pérez, s'ha decidit activar l'equipament juntament amb Protecció Civil perquè les persones que dormen al carrer puguin fer-ho “sense patir per la seva integritat”. Mentre hi siguin, s'oferirà un espai per sopar, dormir i esmorzar.

L'obertura d'aquestes places d'emergència no tenen a veure amb l'Operació Fred, que està activa des del passat mes de desembre en la seva fase preventiva i allotja cada nit unes 90 persones, amb servei de dutxa, sopar, esmorzar i infermeria.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article