La Paeria posa en funcionament l’Oficina dels Drets Humans de Lleida

Assessorarà jurídicament la ciutadania i recollirà documentació vinculada a la vulneració de drets fonamentals


La Paeria posa en funcionament, aquest dijous, l'Oficina de Drets Humans (ODH) de Lleida. Aquest nou servei, situat als baixos de l'edifici de Mercolleida, tindrà dos àmbits de treball, un d'atenció a la ciutadania i l'altre, de prevenció i sensibilització.

L'ODH assessorarà els ciutadans a nivell jurídic i es recollirà la informació i documentació vinculada a la vulneració de drets fonamentals, especialment civils i polítics, i també referent a situacions de discriminació.

La Paeria considera com a prioritari el reconeixement i respecte als Drets Humans de totes les persones que conviuen a Lleida i en aquest sentit, des de l'oficina, es faran accions de sensibilització amb l'objectiu de prevenir i garantir els drets de la població. Les funcions de l'oficina inclouran també l'acompanyament a les persones que han patit vulneració de drets fonamentals, civils, polítics i situacions de discriminació i la mediació entre les parts implicades en un conflicte per vulneració de drets i discriminació.

Segons la regidora d'Educació, Drets Civils i Feminismes, Sandra Castro, el treball de l'ODH es basarà en els articulats de la Declaració Universal dels Drets Humans, en la Carta Europea de Salvaguarda dels Drets Humans a la Ciutat i en el Pacte Internacional de Drets Civils i Polítics.

En aquest sentit, es prioritzarà la llibertat col·lectiva i individual de les persones a partir de la garantia dels seus drets fonamentals, els civils i els polítics, els socials, econòmics i culturals, independentment del seu origen, ètnia, edat, gènere, orientació sexual, religió, llengua nacionalitat, salut, discapacitat o situació econòmica.

Castro ha posat en valor el treball transversal i interseccional i la col·laboració i treball en xarxa amb la societat civil i altres institucions que existeix i es potenciarà més dins d'aquest nou servei.

A més de la vulneració dels drets fonamentals, es prioritzarà l'atenció per la vulneració dels drets civils i polítics (reunió, manifestació associació, informació) i la discriminació pels següents motius: per pertànyer a una ètnia, cultura o origen, per tenir una religió o convicció, per condició socioeconòmica, per edat, per l'estat de salut, per gènere i per orientació o identitat sexual, entre d'altres. D'altra banda, l'ODH també farà accions de sensibilització sobre Drets Humans a la ciutat i drets de ciutadania amb l'objectiu d'apoderar la ciutadania en l'exercici dels seus drets.

L'oficina estarà oberta tots els dijous a la tarda de les cinc a les set a l'edifici de Mercolleida.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article