Més de 30 països reclamen a l’Estat millorar les condicions de persones migrades i refugiades

La discriminació i la violència de gènere, principals preocupacions sobre els drets humans a Espanya a l'examen de l'ONU


La discriminació, la situació dels immigrants i la violència de gènere, així com la protecció del dret de reunió, expressió i protesta han sigut les principals preocupacions sobre els drets humans a Espanya expressades pels estats a l'examen de l'ONU.

En un debat a Ginebra, més d'una trentena de països han reclamat aquest dimecres al govern espanyol que millori les condicions dels immigrants i refugiats que viuen a Espanya, especialment amb relació als menors no acompanyats, els Centres d'Internament d'Estrangers (CIEs) i l'accés a la protecció internacional. D'altra banda, una vintena de països han instat l'Estat a avançar en l'eliminació de la violència contra les dones i la igualtat de gènere.

Diversos estats han recomanat a Espanya millorar la formació de gènere de la judicatura i les forces policials.

Els drets de l'infant també ha sigut un element recurrent en les recomanacions que han emès els estats a Espanya. En aquest sentit, han reclamat accelerar l'aprovació d'una llei que protegeixi als nens i nenes.

Resposta d'Espanya

El secretari d'Estat d'Afers Exteriors, Fernando Valenzuela Marzo, ha negat que els CIEs siguin “instàncies carceràries”. “No són centres de detenció i els seus ocupants gaudeixen de llibertat de moviments”, ha defensat.

Pel que fa a les peticions sobre violència de gènere, Valenzuela Marzo ha assegurat que la situació política a Espanya amb diverses convocatòries electorals han retardat els plans per avançar en aquesta matèria, però ha confiat que amb el nou govern es puguin aprovar.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article