L'actualitat del tercer sector de Sabadell de la mà de Vàlua

El treball invisible de la dona, portes obertes a Avan i l'Informatiu d'Esquitx són les principals novetats


Vàlua és la plataforma del tercer sector de Sabadell. El conjunt d'iniciatives per a treballar amb aquells col·lectius que poden ser els més vulnerables té una pes important dins el teixit social i associatiu de la població vallesana i es tradueix en el Catàleg de serveis de Vàlua. A l'agenda, per la propera setmana, hi podem trobar la xerrada "Dones: treball invisible" organitzada per Vapor Llonch, que pretén abordar el procés històric d'incorporació de la dona al mercat laboral i la jornada de portes obertes de l'Associació Vallès Amics de la Neurologia (Avan) que treballa per la difusió de la neurologia i per la qualitat de vida de les persones que tenen malalties neurològiques.

La xerrada "Dones: treball invisible" serà el proper 9 de març, dins les celebracions del dia internacional de la Dona, a partir de les set del vespre al Vapor Llonch.

La jornada de portes d'Avan serà el dissabte 13 de març, a partir de les deu del matí i fins les dues del migdia. Una de les darreres activitats d'Avan ha estat una sortida a la neu per les persones que formen l'associació. Els diferents usuaris d'Avan van poder comptar amb el suport de voluntaris que van acompanyar-los durant tota la sortida i, entre tots, van gaudir de l'esquí adaptat a la Molina.

Una altra novetat relacionada és el bloc que ha estrenat l'associació CIPO. CIPO és una cooperativa que des del 1968 es dedica a l’atenció i a la inserció socio-laboral de persones amb discapacitats, especialment les discapacitats psíquiques. Amb el bloc, CIPO pretén donar a conèixer el que fa, i sobretot, explicar perquè ho fa.

L'associació Ethos, que treballa per la prevenció i la rehabilitació de les dependències fa realitzar la primera acció de la campanya "Fem prevenció". va ser el passat 27 de febrer a la Zona Hermètica de la ciutat, coneguda per concentrar gran part de l'oci privat de la ciutat. L'acció va consistir en repartir 2.500 preservatius i material divulgatiu per prevenir la sida. La campanya "Fem prevenció" té l'objectiu d'abordar diferents comportament que poden dur a dependències i es realitzarà un total de sis accions més.

Per la seva banda, l'Esplai Esquitx, que fa vint anys que es va fundar per dedicar-se a la infància i a la joventut dels barris de Cifuentes, Can Rull i Merinals de la ciutat, ha publicat el seu informatiu que us podeu descarregar gratuïtament aquí.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article