130 milions d’hores diàries sense remunerar al 2018 o com menystenir el treball de cures a l’Estat

Intermon Oxfam ha elaborat un nou informe per denunciar que el treball de cures perpetua la desigualtat de gènere


130 milions d’hores diàries sense remunerar són les que es van treballar en cures a l’Estat espanyol l’any 2018. A nivell mundial, 10.8 bilions de dòlars anuals és el valor econòmic del treball de cures no remunerat que duen a terme les dones arreu del món. 22 homes tenen més riquesa que totes les dones de l’Àfrica. Aquestes són algunes de les xifres que recull el nou informe que l’organització Intermon Oxfam ha elaborat.

En el context del Fòrum Econòmic Mundial de Davos 2020, l’entitat ha presentat l’informe El treball de cures i la crisi global de desigualtat. Un informe que neix amb l’objectiu de denunciar que l'actual sistema econòmic se sosté, en part, gràcies al treball de cures, que sovint no són remunerades, i que realitzen essencialment les dones.

Aquest treball fa una fotografia de l'actual sistema econòmic, “que ha generat desigualtat extrema” i constata que “la pesada i desigual” responsabilitat del treball de cures recau, fonamentalment, sobre les dones i nenes arreu del món i que, per aquest motiu, perpetua tan les desigualtats econòmiques com la desigualtat de gènere.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article