La grip a Catalunya ja arriba a epidèmia

El 83,5% de les persones ingressades greus als hospitals per aquest virus no estaven vacunades


L’increment d’activitat gripal detectat durant la segona setmana d’aquest any s’ha incrementat aquests dies i ja ha superat, per primera vegada aquest hivern, el nivell d’epidèmia, tot i que assolint un nivell baix. Així, durant la setmana passada, del 13 al 19 de gener, ha augmentat la taxa d’incidència de síndromes gripals registrada per la xarxa sentinella: se situa ja als 147,4 casos per 100.000 habitants, per sobre del llindar epidèmic d’aquesta temporada, establert en 98,1 casos.

Segons el model predictiu elaborat amb dades corresponents a la tercera setmana d’aquest any, l’activitat gripal durant les setmanes quatre i cinc presentarà un nivell epidèmic baix arreu de Catalunya. Amb les dades analitzades sobre la taula, en el marc del programa PIDIRAC, durant la tercera setmana de l’any la taxa d’incidència de síndrome gripal ha estat més alta en els menors de cinc anys (339,5 casos per 100.000 habitants).

La resta de grups d’edat també mostren un increment respecte de la setmana anterior. Pel que fa als ingressos hospitalaris greus pel virus de la grip, del 13 al 19 de gener s’han registrat 14 ingressos en els hospitals de la xarxa sentinella, i des de l’inici de la temporada, a principis d’octubre, un total de 90. El 83,5% d’aquests casos no estaven vacunats.

Per tal de combatre l’epidèmia, el Departament de Salut ja ha començat a desplegar els plans per fer que l’atenció continuada i urgent s’ajusti a les necessitats assistencials específiques de les persones de cada territori del país. A la conselleria recorden que “la millor manera de protegir-se i evitar propagar la grip és vacunar-se i mantenir unes bones pràctiques d'higiene, com rentar-se les mans de manera regular”.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article