Escriptors i ‘booktubers’ inventen falses ressenyes de contes per promoure la comprensió lectora

Màrius Serra i Gemma Lienas, entre altres, es faran ressò a les xarxes socials de la campanya pel Dia Mundial de l’Educació


Escriptors, ‘booktubers’ i ‘bookstagrammers’ inventaran aquest divendres falses ressenyes de contes per promoure la comprensió lectora, amb motiu del Dia Mundial de l’Educació. Entre altres, Màrius Serra i Gemma Lienas es faran ressò a les xarxes socials de la campanya ‘Comprendre la lectura. Comprendre la vida’, que s’engloba dins el projecte LECXIT de la Fundació Jaume Bofill.

L’acció vol mobilitzar iniciatives ciutadanes per promoure la comprensió lectora: un de cada set infants de Catalunya no entenen els llibres que llegeixen malgrat que hagin après a llegir a l’escola. De fet, la iniciativa es va iniciar ja aquest dimecres amb la publicació d’un vídeo a Youtube (en el cas dels booktubers) i d’una imatge a Instagram (els bookstagrammers), on feien una ressenya d’un llibre infantil.

Aquesta ressenya, però, parlava d’una història diferent a la del llibre referenciat, com si el youtuber o instagrammer hagués tingut problemes de comprensió lectora. Al cap de dos dies, és a dir, aquest divendres, la mateixa persona farà una altra publicació fent difusió de la campanya LECXIT i explicant el perquè de la “confusió” en la ressenya del llibre.

Els ‘booktubers’ i escriptors ‘fake’

Alguns dels booktubers més representatius de Catalunya i escriptors com Màrius Serra i Gemma Lienas, publicaran, a més, un vídeo a Youtube molt especial. Tots ells i elles faran una ressenya, amb llibertat creativa, sobre un llibre infantil popular, entre ells Alícia al País de les Meravelles, Peter Pan, El gat amb botes i El rei Artús, protagonistes de la campanya ‘Comprendre la lectura, Comprendre la vida’.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article