L’Ajuntament de Barcelona posa en marxa dues iniciatives per fer protagonistes els vianants

El primer cap de setmana de cada mes, el projecte “Obrim carrers” restarà espai al cotxe per guanyar-lo pels ciutadans


El primer cap de setmana de cada mes, el projecte “Obrim carrers” restarà espai al cotxe per guanyar-lo pels vianants. Amb aquest objectiu, dissabtes tarda i diumenges matí es tallarà el trànsit a 10 carrers troncals de la ciutat, entre ells Aragó.

El Govern municipal aposta per fer de Barcelona una ciutat 30, fixant els 30 km/h com a velocitat límit general. En els propers dos anys es preveu sumar 212 quilòmetres més de carrers a velocitat 30, arribant així al 75% de les vies de la capital catalana.

Segons dades de la Guàrdia Urbana, reduir la velocitat de 50 a 30km/h disminueix exponencialment la gravetat de les lesions, millora el camp de visió dels conductors i i redueix considerablement la distància d’aturada en cas d’accident.

El vianant, el protagonista

Dins del marc de la Declaració d’Emergència Climàtica, l’Ajuntament de Barcelona impulsa una sèrie de mesures per fer que el vianant sigui el protagonista, amb l’objectiu d’oferir un espai públic més amable, més segur, més confortable i lliure de fums. En aquest marc, el Govern municipal treballa per pacificar carrers i guanyar espai de passeig i d’estada per a les persones, amb projectes com el programa Superilles, la millora dels entorns escolars o transformacions estratègiques com la de l’avinguda Meridiana, Glòries, Ronda de Dalt, Pere IV o Cristóbal de Moura, entre d’altres.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.

joan barcelona
1.

menys velocitat es cert redueix gravetat dels accidents i probabilitat de tenir-los pero implica mes contaminacio. El gremi del taxi tindra poc futur si te que creuar la ciutat a 30 kmh . A mes de mes embussos, dificultats d entrega per el sector de la logistica i transport de mercaderies.
Barcelona pot fer moltes coses pero no pot ser un poble gran, inevitablement te que ser ciutat.

  • 0
  • 0

Comenta aquest article