‘Vacances en família’ obre les inscripcions per a 59.800 places de lleure familiar aquest 2020

Més de 315.500 persones han gaudit d’aquestes estades en albergs de la xarxa Xanascat des de 2005


L’Agència Catalana de la Joventut (ACJ) ha obert avui les preinscripcions del programa ‘Vacances en família’ per a prop de 59.800 places (unes 11.500 famílies), un 3,65% més que l’any anterior. Es tracta de la setzena edició del programa, que ofereix estades a albergs públics de Catalunya en caps de setmana i festius.

segons el departament, ‘Vacances en família’ “té l’objectiu de potenciar el lleure familiar compartit entès com una pràctica educativa, així com d’afavorir alhora la convivència dels membres de la unitat familiar i amb la resta de famílies participants”. Poden participar-hi totes les famílies catalanes amb fills i filles menors d’edat (0 a 17 anys)

La iniciativa té el suport de la Direcció General de Famílies del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies, i es desenvolupa principalment a la Xarxa jove d’albergs de Catalunya (Xanascat), en diferents èpoques de l’any, en un total de 32 equipaments.

Enguany s’incorpora al programa un nou espai: l’Alberg Municipal de Joventut de Vilafranca del Penedès (Alt Penedès), que oferirà places per a unes 70 famílies. Aquest equipament ofereix una ubicació privilegiada, a 5 minuts a peu del centre històric de la vila, on es poden visitar emblemàtiques joies arquitectòniques gòtiques i modernistes, i a tocar d’espais naturals com la Riera de Llitrà, la muntanya de Sant Pau, el paratge de les Clotes, el Camí del Vi i la presència constant del paisatge de vinyes i conreus al seu entorn.

Preinscripcions obertes fins al 10 de febrer

Les famílies interessades poden preinscriure’s a la iniciativa a través del web del programa fins al 10 de febrer a les 12 hores. Dos dies després, el 12 de febrer, se celebrarà el sorteig públic a partir del qual s’adjudicaran les places definitives.

Enguany hi ha un augment en l’oferta de places d’un 3,65% en relació amb l’any anterior, amb un total de 59.764 places per a 11.489 famílies. Des de la seva posada en marxa l’any 2005, un total de 315.518 persones corresponents a 83.085 famílies han gaudit del programa ‘Vacances en família’.

El preu general del programa és de 29,95 euros per persona i nit, aplicable a tots els torns de caps de setmana, el primer torn de la Setmana Santa, el pont de l’1 de maig, el pont de l’1 de juny i el pont de la Diada de l’11 de setembre.

Al segon torn de la Setmana Santa, a l’estiu (juliol i agost) i al pont de desembre, s’aplicarà una tarifa especial de 32,05 euros per persona i nit. Pel que fa al preu dels infants menors de 3 anys, mantenen l’estada gratuïta, els de 4 a 6 anys tenen un 50% de descompte i els de 7 a 13 anys gaudiran d’un 25% de reducció.

Descomptes per a famílies nombroses i monoparentals

El programa ofereix descomptes a les famílies nombroses i monoparentals, que tenen un 10% de descompte en tots els serveis. En la passada edició, es van beneficiar un total de 264 famílies monoparentals i 811 nombroses. També tenen el preu reduït les famílies amb infants a càrrec que tenen dependència o discapacitat, així com les acollidores.

A més, per a promoure la participació de les persones grans al programa, els avis que acudeixen amb les seves famílies tenen la tarifa bonificada amb el cost de les nits gratuït, i només han d’assumir el de l’esmorzar i els àpats.

“Els albergs de la Xanascat potencien la qualitat, el respecte al medi ambient i la sostenibilitat en la seva acció i gestió diàries, i son promotors de la dieta mediterrània i l’activitat física, a més de realitzar una gestió mediambiental correcta a  totes les instal·lacions”, expliquen.

En aquesta edició, hi haurà disponibles un total de 156 habitacions per a famílies que vagin de vacances amb gossos, als albergs de Planoles i Cabrera.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article