Més de 5.400 alumnes catalans celebren el Dia de la Pau amb una cursa solidària

Save the Children organitza l'esdeveniment que es commemora cada 30 de gener amb motiu de l'aniversari de la mort de Mahatma Gandhi


Més de 5.400 alumnes i 600 professors de 28 centres educatius d’arreu de Catalunya celebren enguany al costat de Save the Children el Dia de la Pau i la No Violència que es commemora cada 30 de gener, aniversari de la mort de Mahatma Gandhi.

Alumnat i professorat participen a la 16ª edició de la cursa Kilòmetres de Solidaritat de Save the Children. Amb aquesta activitat, es transmet als nens, nenes i adolescents els valors que defensava el líder pacifista – com la tolerància, la concòrdia i la convivència-, i a la vegada se’ls implica en la captació de fons per als programes educatius amb els quals l’ONG atén infants víctimes de conflictes armats.

Aquest curs, Save the Children ha posat el focus en el mig milió de nens i nenes roginhya del camp de refugiats de Cox’s Bazar a Bangladesh. Per això, ha facilitat als centres escolars materials didàctics per apropar als alumnes la realitat d’aquest grup ètnic i religiós i treballar a l’aula competències com l’empatia, la responsabilitat i la cooperació.

“La situació dels rohingya és molt vulnerable. A Cox’s Bazar, on una de cada dues persones és menor d’edat, la insalubritat fa que les malalties es propaguin amb facilitat i amb el fred, la salut dels infants es debilita. Necessiten menjar, aigua potable, refugi atenció sanitària i educació. Molts nens i nenes han arribat sols, després de veure morir als seus familiars, amb traumes i desnutrició”, recorda Juan Guilló, responsable del programa de Centres Escolars de Save the Children.

Save the Children atén els infants i famílies del camp de Cox’s Bazar, especialment els menors que arriben sols o han perdut els seus familiars. Els ofereix refugi d’emergència, menjar i utensilis de cuina bàsics així com assistència sanitària, nutricional i d’higiene. En total, l’entitat ha disposat 86 espais segurs per a la infància on els menors hi juguen i tenen en funcionament 110 centres d’ensenyament temporal on es reparteix material escolar i s’imparteixen classes.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article