Més de 4.000 professionals de serveis socials rebran formació per atendre millor els casos de violència masclista

El Departament de Treball, Afers Socials i Famílies oferirà 318 accions formatives


El Departament de Treball, Afers Socials i Famílies començaran aquest febrer una formació dirigida a més de 4.000 professionals de Serveis Socials Bàsics i Serveis Especialitzats de Catalunya en perspectiva de gènere i per millorar la intervenció en casos violència masclista. En total, es faran 318 accions formatives en diversos punts del territori durant tot l'any.

L'objectiu és reforçar les eines pràctiques dels professionals per a la prevenció de les desigualats de gènere i les violències masclistes, la detecció de casos, les derivacions a la xarxa d'atenció especialitzada i el seguiment dels processos i dotacions d'eines a les dones per a la seva recuperació i reparació.

Dels 4.134 professionals que rebran la formació, 2.444 treballen en àrees bàsiques de serveis socials, 1.456 en serveis socials propis del Departament d'Afers Socials i 500 en serveis de valoració de dependència i discapacitat. La durada de les formacions és de quatre hores.

Les formacions volen garantir una formació bàsica en detecció i atenció de les violències masclistes; ampliar les eines dels professionals en la detecció els casos entre les usuàries dels serveis socials per reduir les situacions de risc; dotar els professionals d'eines per a la intervenció, l'avaluació del risc, l'acompanyament, l'apoderament de les dones i els processos de derivació, i reforçar la perspectiva de gènere per identificar les desigualtats estructurals i prevenir les situacions de violència masclista.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article