Metges de Catalunya titlla “d’insuficient” l’augment del pressupost de Salut per al 2020

El sindicat considera que no es podrà recuperar el nivell de despesa previ a les retallades


El sindicat Metges de Catalunya ha qualificat "d'insuficient" l'increment de més de 900 milions d’euros del pressupost del Departament de Salut per al 2020. Segons el sindicat, "no permet recuperar els nivells de despesa de l'exercici 2010, previ a les retallades, i continua alimentant l'infrafinançament crònic del sistema".

A més, remarca que la xifra total, de més de 9.700 milions d’euros, "encara està 86 milions per sota de la de fa una dècada", i per això demana que es millori el pressupost durant el tràmit parlamentari "per donar resposta als nous requeriments del sistema". Pel que fa a la previsió d'incorporar 1.400 nous professionals sanitaris a l'atenció primària, el sindicat creu que el creixement serà "exigu".

"La sanitat catalana necessita girar full de les retallades i començar a recuperar el temps perdut, si vol sortir del pou i apropar-se als nivells de despesa sanitària dels països europeus del nostre entorn", han ressaltat des del sindicat.

A més, el sindicat considera que la incorporació de 1.400 professionals sanitaris nous a l'atenció primària que preveuen els comptes per a l'any que ve serà "exigu", ja que la plantilla d'aquest nivell assistencial "ja ha perdut més de 850 efectius des del 2010, comptabilitzant únicament la retallada de personal mèdic".

Metges de Catalunya també ha posat en "dubte" l'eficàcia del nou pla per reduir les llistes d'espera i ha recordat que l'anterior "només va aconseguir contenir les dilatades demores sanitàries, tot i disposar d'una partida addicional de 57 milions d’euros, 37 més que ara".

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article