L’Open Arms demana un port segur per desembarcar 363 persones refugiades

El vaixell de l’ONG ha fet cinc rescats en 72 hores


L'Open Arms ha demanat un port segur on desembarcar "quan abans millor" amb els 363 nàufrags que ha rescatat en les últimes 72 hores. El vaixell de l'organització ha fet en aquestes últimes hores fins a cinc rescats, l'últim dels quals aquest dijous a la nit, quan han respost a la crida d'un centenar de persones que viatjaven a la deriva en una embarcació de fusta, insegura i amb dues cobertes.

"Després del cinquè rescat la nit passada i dues evacuacions posteriors, tenim a bord 363 nàufrags, necessitem un port segur on desembarcar el més aviat possible", ha assegurat l'organització a través del seu compte de Twitter.

L'organització ha apel·lat a la "solidaritat dels estats de la UE" per acollir unes persones que "fugen de l'horror i de l'esclavitud" i que tinguin "un lloc on viure en pau". També a través de twitter, el fundador d'Open Arms, Òscar Camps, ha reclamat "un sistema basat en la solidaritat dels estats de la UE que garanteixi la gestió ràpida dels rescats de sol·licitants d'asil i migrants a tot el mediterrani".

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article