El Parlament tomba la ‘Llei Aragonès’

L’oposició en ple vota en contra de la polèmica norma, que també era rebutjada per diverses plataformes ciutadanes


L'oposició ha tombat aquest dilluns el dictamen del projecte de llei de contractes de serveis a les persones, més coneguda com a 'Llei Aragonès'. PSC, Catalunya en Comú Podem, CUP, Ciutadans i PPC han votat en contra, mentre que Junts per Catalunya i ERC ho han fet a favor, tot i que els seus vots no han estat suficients.

La votació s’ha realitzat durant la comissió d'Economia i Hisenda, i en un primer moment JxCat i ERC volien retirar el punt que feia referència al dictamen, però els grups, a petició de la CUP, han votat ampliar l'ordre del dia per incorporar la qüestió, que finalment ha quedat rebutjada i no s’arribarà a votar en el ple.

Jordi Albert (ERC), relator de la ponència, ha apuntat durant la comissió que cap administració pública pot gestionar directament “el cent per cent” dels seus serveis, i ha manifestat que aquesta llei “posava les persones al centre”. Segons el departament d’Economia i Hisenda, impulsor de la norma, la llei volia complicar l’accés de grans empreses a la gestió de serveis socials bàsics, prioritzant a entitats i organitzacions del Tercer Sector, ja que s’obligava a tenir en compte diferents clàusules socials i limitava el pes del preu a l’hora d’adjudicar els serveis.

Des de l’inici de la seva tramitació, la ‘Llei Aragonès’ va trobar-se en contra una gran mobilització social liderada per diferents entitats, marees i organitzacions que van aplegar-se en la Plataforma Aturem la Llei Aragonès, perquè, segons advertien, la llei obria la porta a la privatització i externalització de serveis socials públics bàsics en els àmbits de l’educació, la sanitat, la dependència, etc. Durant mesos, s’han convocat manifestacions i concentracions per mostrar el rebuig a la norma. Els grup de la CUP, i poc després Catalunya en Comú Podem, van posicionar-se a favor de les plataformes ciutadanes contràries a la llei.

La diputada de la CUP-CC Maria Srivent ha constatat que la Llei Aragonès “ha mort definitivament” després que el Parlament hagi tombat el dictamen de la llei durant la comissió d'Economia d'aquest dilluns. En declaracions als mitjans després de la sessió, Sirvent ha assegurat que és “un dia de celebració”, especialment per a tots els moviments socials que hi han treballat en contra i s'ha referit al resultat com a “una victòria”. La cupaire, però, ha advertit que “la lluita continua” perquè, tal i com ha assegurat, buscaran sempre una resposta “davant de cada privatització”.

 

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article