Xerrades, presentacions de llibres i cursos als Col·legi d'Educadores

El CEESC es troba en procés de canviar la junta directiva

  • La portada del llibre "Trabajo en red"
    La portada del llibre "Trabajo en red"
  • Supereskizio. Dibuix realitzat per membres d'Aixec.
    Supereskizio. Dibuix realitzat per membres d'Aixec.

El Col·legi d'Educadores i Educadors Socials de Catalunya (CEESC) proposa diferents activitats de formació durant els mesos de març i abril i paral·lelament, realitzarà dues assemblees. La primera serà ordinària i servirà per presentar i votar la memòria, el balanç i el compte de resultats de l'exercici 2009 i realitzar el traspàs de la nova Junta de Govern que va ser validada el 18 de desembre passat. La segona assemblea, de caràcter extraordinari servirà per presentar i votar el Reglament de foment de la participació col·legial.

El 17 de març, a partir de les sis de la tarda, hi haurà una xerrada-debat sobre la Cooperativa Aixec amb la presència d'Asun Pie, que vam entrevistar a social.cat, i que és una de les professionals que va fundar Aixec. Aixec és una cooperativa d’iniciativa social que neix l’any 2003 amb l'objectiu de treballar amb les persones que tenen relació amb l'àmbit de la salut mental. Aixec vol ser una resposta pràctica als recursos segregadors i vol abordar la intervenció en l'àmbit de la salut mental des d'una perspectiva d'acompanyament social basat en la intervenció particular i el vincle amb l'altre. La cooperativa cerca pràctiques pedagògiques que evitin la problematització i l'estigmatització de la persona, centrant-se en les causes socials que duen a l'exclusió i en la participació activa dels subjectes en el seu entorn.

Presentacions de llibres, xerrada sobre l'àmbit penitenciari i curs sobre justícia juvenil


El 13 d'abril es presentarà el llibre "El trabajo en red. Usos posibles en educación, salud mental y servicios sociales". El llibre el presentarà el seu autor, José Ramon Ubieto, membre de l’Associació Mundial de Psicoanàlisi; professor de la UOC i Consultor dels Programes AEU (Alts Estudis Universitaris) de l’Institut de Neurociències i Salut Mental de Barcelona. El llibre pretén clarificar quin són els models actuals de treball en xarxa i, a partir d'una experiència concreta referent al disctrice d'Horta, construeix el model que concep la xarxa com un articulat en el qual la persona usuària és el centre del procés i els professionals, de manera conjunta, elaboren els interrogants i les possibles respostes, evitant així la simple i greu derivació.  La presentació serà a tres quarts de sis de la tarda.

El 7 d'abril es presentarà el llibre "Adolescents singulars: notes crítiques per a una educació social marginal" a càrrec de la mateixa Asun Pie i de Montse Pastor Puyol, psicològa i educadora que treballa a un Equip d'Atenció a la Infància i a l'Adolescència (EAIA) de Barcelona. "Adolescents singulars: notes crítiques per a una educació social marginal" parteix de la definició de l'adolesència com el procés vital que es situa entre la infànica i l'edat adulta. Es tracta d'un període caracteritzat per el trencament, la reorganització emocional, psiciològica i social envers el món interior i el món adult. El llibre planteja, des de l'educació social, el vincle educatiu, els límits de l'educació, els espais de paraula i els conflictes entre d'altres aspectes essencials d'una intervenció socioeducativa des d'una perspectiva crítica.

A banda, el Col·legi també organitza una xerrada entorn "L'emmarcament de l'àmbit penitenciàri" a càrrec d'Elisabet Boó i Elisenda Sancenón, educadores socials al Centre Penitenciari de Quatre Camins, Coordinadores del Grup de Treball d’Educadores i Educadors Socials en l’Àmbit Penitenciari, i el "Curs bàsic sobre justícia juvenil" a càrrec de Beatriz López González, Llicenciada en Dret, Màster en Criminologia i Execució Penal i Educadora Social del Servei Educatiu adscrit a la Fiscalia de Menors de de Barcelona. Serà, respectivament, el 19 de març a dos quarts de deu del matí i el 20 d'abril a les quatre de la tarda.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article