L'AECC fa una crida a normalitzar la paraula ‘càncer’ perquè no sigui tabú

Els psicooncòlegs assenyalen la importància de parlar de la malaltia, també amb els infants


“He perdut la por a la paraula ‘càncer’. He de conviure amb ella per sempre més. I a la paraula ‘metàstasi’. Amb el càncer primari, em feien una por horrible. Ara no (...). Clar que espanten, però formen part del nostre dia a dia. Jo no me les puc treure de sobre, tan de bo ho pogués fer”. És la veu d'Amàlia, que té una triple metàstasi després de patir un càncer de mama fa deu anys.

Amb motiu del dia mundial contra la malaltia, l'associació AECC-Catalunya contra el Càncer fa una crida a la societat per normalitzar el càncer perquè no sigui tabú. La psicooncòloga Mireia Golobardes afirma que compartir que es pateix un càncer pot ajudar a “viure-ho d'una manera més tranquil·la”.

També és important, afegeix, dir aquesta paraula als infants. “La paraula ‘càncer’ encara és tabú i impacta molt. Quan a un li diagnostiquen un càncer, pensa directament en la paraula ‘mort’. Aleshores les expectatives del diagnòstic i del que passarà creen una gran angoixa. S'associa amb el pitjor, amb molt dolor, amb forts efectes secundaris, i no sempre és així”, assenyala Golobardes.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article