La PAHC Bages s‘enfronta a una multa de 20.000 euros per intentar evitar un desnonament a Manresa

La sanció és de les més altes de l’Estat per aquest tipus d'accions en aplicació de la ‘Llei Mordassa’


La PAHC Bages s'enfronta a una multa de 20.000 euros per intentar evitar un desnonament, el 25 de març de l'any passat, al barri de la Sagrada Família de Manresa. Es tracta d'una de les sancions més altes de l'Estat per aquest tipus d'accions en aplicació de la coneguda com a ‘Llei Mordassa’.

El col·lectiu ja ha anunciat que recorrerà les multes perquè les considera "il·legítimes i desproporcionades" però, mentrestant, organitzaran actes culturals i socials per captar diners, ja que les sancions són individuals. És a dir, de 600 euros per a cada activista que va participar en l'acció i que la policia va identificar, un total de 30. El portaveu de la PAHC, Àlex Winfield, ha assegurat que, malgrat la multa, seguiran evitant desnonaments.

El desnonament pel qual ara la PAHC Bages s'enfronta a la multa va tenir lloc al barri de la Sagrada Família i hi van participar agents antidisturbis dels Mossos d'Esquadra. Segons denuncia la PAHC, va ser l'únic desnonament violent en els set anys que la plataforma porta aturant-ne. Les imatges de l'actuació policial gravades des de l'interior de l'edifici ocupat van tenir un important ressò a les xarxes socials.

Les multes són administratives, sense judici, però a banda hi ha tres activistes més a qui se'ls demana responsabilitats penals per atemptar contra l'autoritat. La PAHC ja ha anunciat que les recorrerà i ha assegurat que, malgrat aquest "cop repressiu", seguiran evitant desnonaments.

Un cas “flagrant”

La PAHC denuncia, a més, que el cas és especialment “flagrant”, ja que el desnonament era contra una família amb una menor a qui ja feia sis mesos que l'Agència Catalana de l'Habitatge li havia adjudicat un pis d'emergència i només li faltaven dies pel trasllat. Fins i tot l'Ajuntament de Manresa va demanar sense èxit que s'aturés el desnonament.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article