CCOO i la FaPaC denuncien que el 40% de les aules d’escoles i instituts de l’Hospitalet superen la ràtio permesa

Reclamen la construcció de nous centres i que s'incorpori un professor extra per curs als centres sobreocupats


CCOO i la FaPaC denuncien que els centres educatius de primària i secundària de l'Hospitalet de Llobregat viuen una situació d'emergència per la sobreocupació.

De fet, afirmen que un 40% de les aules d'escoles i instituts de la ciutat superen la ràtio permesa i que el problema anirà a més perquè cada setmana arriben una cinquantena de nous alumnes.

En una roda de premsa conjunta, han apuntat que des que ha començat el curs s'han incorporat 2.200 alumnes, 700 més que el curs passat, dels que més de 800 han anat a parar a aules que ja superaven la ràtio permesa.

Per tot això, entre d'altres, demanen a la Generalitat que aprovi la creació d'un mínim de tres nous centres escolars fins assegurar unes ràtios normalitzades, que s'incorpori un professor extra per curs als centres sobreocupats i i augmentar les places dels serveis.

Tant CCOO com FaPaC creuen que aquest increment continuat d'alumnes es deu al fet que, d'una banda segueix arribant immigració a la ciutat, i de l'altre a que moltes famílies que han marxat de Barcelona per l'encariment del preu de l'habitatge s'han traslladat a la ciutat veïna buscant millors preus.

Això ha obligat en els últims anys a crear un total de 19 grups extraordinaris, els anomenats bolets, en els centres públics de Primària i Secundària per atendre la demanda de places escolars.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article