Dincat reclama mesures perquè els centres especials de treball puguin fer front a la pujada del salari mínim

Demanen ajudes salarials per no posar en risc milers de llocs de treball


L’Associació empresarial d’Economia Social Dincat reclama mesures d’ajut complementàries a l’entrada en vigor del nou salari mínim interprofessional pactat pel Govern espanyol, els sindicats i la patronal i que ha entrat en vigor aquest dimecres.

Dincat manifesta que l’augment del 5,5½ dels SMI, i que el situa en 950, representa “un gran avenç social”, pero no obstant, posen de manifest que cal incrementar les ajudes salarials “per tal de no posar en risc milers de llocs de treball”. 

Segons al·lega l’associació, aquest augment suposarà un “impacte directe” per als centres especials de treball, que arrosseguen una situació “delicada” des de fa més de 10 anys a causa de la “congelació del finançament, les retallades i altres problemàtiques sobrevingudes”. 

Dincat apunta que el Govern espanyol va agafar el compromís d’incrementar per al 2019 la subvenció del SMI fins a arribar a cobrir un 55% d’aquest sou en el cas de les persones amb discapacitat, i per tant demana que aquest nou augment es vegi “compensat” a través d’un augment en la subvenció, que com a mínim sigui del 61%.

D’altra banda, Dincat considera “més que imprescindible” la revisió del model actual, i la transformació cap a un model que asseguri un futur viable per als centres especials de treball i que garanteixi els drets de les persones amb discapacitat. 

Així mateix, manifesten que els centres especials de treball són “una peça clau” per a la inserció laboral de les persones amb discapacitat intel·lectual i especials dificultats, i per aquest motiu exigeix al govern Espanyol i en concret a la ministra de Treball i Economia Social, Yolanda Díaz, que s’avinguin a desenvolupar mesures d’ajut a l’augment de l’SMI. 

En aquest sentit, l’entitat es posa a disposició de les institucions per tal de dur a terme la revisió del model, i poder definir els suports necessaris per tal que la mesura tingui el menor impacte en l’economia, ja per si delicada, dels centres especials de treball.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article