Una exposició reflexiona sobre l'organització del temps entre homes i dones

Proposa una reestructuració igualitària


El Palau Robert de Barcelona acull l’exposició “Quin temps tenim? L’organització de la vida quotidiana”, que proposa una reflexió sobre la reestructuració de la gestió dels temps. Es pot visitar fins al 28 de març a la sala de les Cotxeres.La mostra l’organitzen els departaments d’Acció Social i Ciutadania i de Treball i l’acte inaugural va tenir lloc el 10 de març.

En aquesta mostra es fa una reflexió sobre la diferent percepció del temps entre dones i homes. S’hi remarca que el rellotge de les dones està en gran part adaptat al ritme dels altres pel rol familiar, per la seva responsabilitat en relació als fills i filles i persones dependents i per la participació simultània en el mercat laboral. La conclusió és que aquesta situació condiciona una vivència del temps diferenciada i que els diversos usos del temps segons el sexe són un indicador de les desigualtats existents entre homes i dones.

L’exposició té dos grans apartats. El primer, “El temps: una pluralitat d’experiències”, mostra els usos diferenciats del temps per part de dones i homes, així com les conseqüències negatives que aquesta desigualtat té per a les dones, com és el cas dels problemes de salut. En aquest àmbit també es mostra la importància de fer visibles els treballs de cura i la seva comptabilització econòmica.

El segon apartat de l’exposició, “Temps i organització de la vida quotidiana”, se centra a explicar els canvis socials que han protagonitzat les dones els darrers anys i la consegüent redefinició de les relacions entre les dones i els homes que s’ha produït. Aquesta transformació posa en evidència la necessitat de reorganitzar la vida a partir d’uns altres paràmetres temporals, no regits només per la jornada laboral. Finalment, la mostra explica quines són les polítiques que es proposen des del Govern de la Generalitat de Catalunya per abordar aquest fenomen.

Font: Departament d'Acció Social i Ciutadania

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article