EsTICenllaçat, el programa que ofereix desenvolupar pàgines web a les entitats del tercer sector

La iniciativa, gratuïta, està impulsada per CTecno, Migranodearena i la Fundació puntCAT


Facilitar l’accés de les TIC i millorar la presència online de les entitats del Tercer Sector. Aquests són els dos objectius de l’esTICenllaçat, un programa impulsat per CTecno, juntament amb la Fundació Migranodearena, i a les quals s’ha sumat també la Fundació puntCAT.

esTICenllaçat pretén ser un pont tecnològic entre empreses TIC i entitats de l’Economia Social i Solidària (ESS) de Catalunya i del tercer sector. ​Sota aquest propòsit, la Fundació PuntCat se suma a la iniciativa oferint un programa de co-creació de pàgines web per tal de donar presència online a aquelles entitats del tercer sector que no en tenen, o que disposen d’un lloc web poc desenvolupat, o sense un mínim de presència digital, sota el criteri de l’equip d’esTICenllaçat.

Poden presentar-se per participar en aquest programa, prèvia inscripció, qualsevol entitat sense ànim de lucre, degudament inscrita en el registre competent sota la forma jurídica d’associació, fundació o cooperativa d’iniciativa social, amb domicili a Catalunya, que no tinguin presència online, és a dir, sense pàgina web. Les entitats hauran de treballar amb WordPress.

Les entitats seleccionades hauran d’obtenir un domini .cat i realitzar el web en català. Això és compatible amb altres dominis que poden ser redirigits i no exclou de poder tenir diversos idiomes al web, a més a més del català. En el cas que l’entitat no tingués cap web, la Fundació puntCAT també pot gestionar l’allotjament.

Totes les entitats seleccionades co-crearan una pàgina web juntament amb un equip de la Fundació PuntCat . La metodologia consistirà en oferir una formació especifica per a desenvolupar el web en WordPress i capacitar al responsable de cada ONG per poder gestionar el web de forma autònoma una vegada finalitzi el programa. Aquesta formació es repartirà en dos sessions de quatre hores cada una.

La producció del web és totalment gratuïta per l’entitat, i en el cas que aquesta hagi de donar d’alta el domini .cat o l’allotjament, s’oferiran preus molt simbòlics gràcies a estar adherits al programa.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article