El Parlament redueix de sis a dos mesos el termini mínim d’ingressos insuficients per rebre la Renda Garantida

La reforma de la prestació s’ha aprovat amb els vots de tots els grups excepte el PPC, que s’hi ha abstingut


El Parlament ha aprovat una modificació de la Llei de Renda Garantida de ciutadania que redueix de sis a dos mesos el termini mínim d'ingressos insuficients per rebre la prestació. Es tracta d'una iniciativa impulsada per Cs, PSC-Units, CatECP i la CUP que s'ha aprovat amb el vot de tots els grups excepte els quatre diputats del PPC, que s'hi han abstingut.

Un altre dels punts destacats que es modifiquen és que a partir d'ara no es comptabilitzin els ajuts econòmics puntuals que es puguin rebre de familiars. Aquest segon punt s'ha aprovat per unanimitat. JxCat i ERC han celebrat que s'hagi arribat a un acord però han criticat que s'hagi tramitat la reforma de manera exprés pel procediment de lectura única. En aquest sentit, han lamentat les “presses” dels grups parlamentaris que han proposat la reforma de la llei.

El diputat de la CUP Vidal Aragonès ha assegurat que la gestió de la prestació no està funcionant i ha defensat que s'han de plantejar tots els mecanismes possibles per facilitar-ne la gestió. En aquest sentit, ha volgut deixar clar que no s'ha d'assenyalar les treballadors i treballadores que, segons ha dit, “fan més del que els hi correspon legalment”.

El diputat de PSC-Units Raúl Moreno ha afirmat que amb les modificacions la renda garantida de ciutadania serà “més eficaç i anirà a parar als col·lectius que ara estaven fora de la prestació”. A més, el socialista ha lamentat que el Govern no hagi aprovat un reglament de l'actual llei durant tres anys i mig.

La diputada dels comuns Marta Ribas ha remarcat la importància que no es “penalitzin” les ajudes econòmiques de familiars o amics que puguin rebre les persones que tenen ingressos inferiors al llindar. I ha celebrat que amb les modificacions es facilitarà l'accés a la prestació.

Per la seva banda, la diputada de Cs Noemí de la Calle ha garantit que el seu grup vetllarà perquè “la mala acció de qui governi no desvirtuï l'objectiu de la llei de la Renda Garantida”.

El diputat del PPC Santi Rodríguez ha explicat la seva abstenció perquè considera que la reducció dels sis als dos mesos fa “renéixer reticències” que té el seu grup parlamentari sobre la prestació. I és que, segons Rodríguez, reduir el termini pot significar que es redueixi l'interès per trobar feina de les persones en condicions de rebre la renda garantida.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article