El nombre d’infants que participa en centres de la Federació Catalana de l’Esplai creix un 7,5% el darrer any

El nombre de monitors i monitores també augmenta un 12,2%


La xifra d'infants i joves que participen en centres d'esplai de la Federació Catalana de l'Esplai (Fundesplai) ha crescut l'últim any un 7,5%, situant-se a les 18.421 persones. Aquest dissabte, durant la trobada anual de l'entitat a El Prat de Llobregat (Baix Llobregat), s'ha presentat l'Informe de Gestió 2019-2020 del qual també es desprèn que el nombre de monitors i monitores ha crescut un 12,2%.

Durant la jornada, a més, s'ha celebrat l'assemblea i una jornada formativa. La presidenta, Sheila Bertran, ha destacat que pel que fa als reptes del 2020, l'entitat està posant l'accent en l'aplicació de 'NuSOS', la proposta educativa que vol sensibilitzar sobre el fet migratori, el canvi climàtic, les desigualtats o la pobresa.

La trobada, on també ha participat la directora general de Joventut, Laia Girós, ha comptat amb la conferència inaugural de Nadia Ghulam, educadora social i narradora afganesa, que darrerament s'ha incorporat a l'equip de continguts de Fundesplai. Ghulam ha explicat les seves experiències durant la guerra al seu país i com aquesta vivència l'aplica al seu treball social, especialment amb persones migrants.

En els tallers formatius, els monitors i monitores han tractat qüestions com l'expressió artística per a la denúncia social, l'ecologia i la sostenibilitat, primers auxilis o la diversitat cultural i família amb l'objectiu d'adquirir recursos pedagògics que després treballaran amb els infants i joves. Fundesplai aplega 114 esplais i projectes de lleure, situats en 48 municipis i 18 comarques de Catalunya.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article