La unitat d’atenció a la salut sexual de les persones trans de Barcelona arriba a les 3.000 persones ateses

Ha passat de 77 a 803 usuaris anuals des del 2013


La Unitat Trànsit, que ofereix atenció integral a la salut sexual i reproductiva de les persones trans, arriba a les 3.000 persones ateses des de la seva posada en funcionament l’octubre del 2012. Ubicada al CAP Numància de Barcelona, aquesta unitat es desmarca de l’atenció tradicional, que tractava la transsexualitat com un trastorn d’identitat de gènere que requeria un diagnòstic psiquiàtric per accedir als tractaments hormonals i quirúrgics.

La demanda s’ha multiplicat més de deu vegades des de l’inici, ja que en tot l’any 2013 s’hi van atendre 77 persones, mentre que durant el 2019 s’hi han atès 803. L'equip s'ha reforçat fins a deu professionals. Cada setmana reben entre 15 i 20 noves visites i atenen persones d’entre dos i més de 60 anys.

L’equip del CAP Numància ha passat de ser una unitat única a Catalunya a ser un model que anirà desplegant de forma progressiva. Així, als punts d’atenció que ja s’havien obert al CAP Sant Pere de Reus i a Terrassa, s’hi va incorporar l’any passat un altre al CAP Rambla Ferran de Lleida.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article