Crida a famílies gironines per acollir estrangers a casa seva per Sant Jordi perquè puguin conèixer “l’ànima del país”

La iniciativa Catalonia OpenDoors preveu atraure unes 250 persones de més d'una vintena de països


Uns 250 estrangers de més d'una vintena de països passaran els dies de Sant Jordi a les comarques gironines amb famílies que els acullin a casa seva. La iniciativa Catalonia OpenDoors impulsada per Foreign Friends of Catalonia, amb la complicitat de l'Ajuntament de Girona, la Diputació i el Diplocat, busca explicar “l'ànima del país” als visitants i que s'acabin convertint en "ambaixadors" de Catalunya arreu del món. Fins al 15 de març, els estrangers interessats en visitar la demarcació del 23 al 26 d'abril i les famílies que els vulguin acollir es poden inscriure al web. Durant l'estada, faran visites turístiques, participaran en xerrades per conèixer la història de Catalunya i, també, s'implicaran en les activitats de Sant Jordi.

Polítics, acadèmics, periodistes, activistes o estudiants de català de països com Estats Units, el Japó, Rússia, Sud-àfrica o Anglaterra. La iniciativa Catalonia OpenDoors preveu portar a les comarques gironines unes 250 persones amb una "sensibilitat especial" per Catalunya perquè puguin conèixer el país de primera mà. I ho faran, segons ha explicat Pat Vila de l'equip de Catalonia OpenDoors, aprofitant "una de les festes més especials", Sant Jordi.

La intenció és que es converteixi en una cita anual que apropi la realitat catalana a gent d'arreu del món. De moment, comença a les comarques gironines. "Volem trencar el binomi Catalunya-Barcelona i que es recuperi la idea del viatge com a font d'experiència", ha subratllat Vila. Per això, creuen que la millor manera d'aconseguir-ho és que els estrangers convisquin amb famílies d'arreu de la demarcació, també de pobles petits.

“El moment conversa amb la persona que munta una parada al mercat o amb un avi d'un poble, creiem que serà molt important”, ha destacat Pat Vila. A banda de la convivència durant quatre dies i tres nits, també estan dissenyant un programa d'activitats que van des de xerrades a la Universitat de Girona, a passejades per la Costa Brava, visites per conèixer el teixit empresarial de la demarcació de la mà de la Cambra de Comerç de Girona o una rebuda de l'alcaldessa de Girona.

L'eix central, però, serà la diada de Sant Jordi. “És una festa molt particular que només se celebra aquí i que creiem que transmet els valors de la societat catalana”, ha afirmat Martí Estruch del Diplocat. Els estrangers que visitin les comarques gironines del 23 al 26 d'abril també tindran una cita a l'Auditori de Girona. Serà el moment de trobada de totes les famílies acollidores i els estrangers que participin en la iniciativa.

Tant les famílies que vulguin obrir les portes de casa seva als visitants com els estrangers que vulguin participar-hi es poden inscriure al projecte a través del web foreignfriends.cat/open-doors. L'alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, ha destacat la feina que fa Foreign Friends of Catalonia per explicar Catalunya al món i donar a conèixer la voluntat de continuar treballant “de manera pacífica i democràtica però amb contundència” pel dret a l'autodeterminació i la defensa dels drets fonamentals.

Per Madrenas, la iniciativa Catalonia OpenDoors és una oportunitat per continuar creant ponts entre Catalunya i la resta del món i que aquests estrangers que visitin la demarcació es converteixin en "ambaixadors" que puguin explicar la realitat catalana arreu.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article