La Formiga engega cursos d'immigració i interculturalitat

Formació per a professionals


L'Associació Sociocultural La Formiga proposa dos cursos per tractar els processos d'immigració i interculturalitat. El primer es centra en els joves llatins i els contextos tant d'origen com de destí. El segon s'adreça a planificar sessions d'acollida que preveu la Llei d'Acollida de la Generalitat de Catalunya. Amb aquestes propostes l'associació potencia la formació especialitzada que permet adaptar la tasca socioeducativa a la realitat de la persona.

"Joves llatins i immigració: problemàtiques, reflexiones i eines" és el títol del primer curs que s'adreçarà a mediadors, tècnics d'immigració, agents d'acollida, treballadors/es socials i professorat de primària i ESO i persones interessades. Els objectius són aprofundir sobre les migracions llatinoamericanes, els contextos d´origen i de destí, i la relació Espanya-America Llatina des d´una perspectiva transatlàntica, repensar el concepte de Amèrica Llatina i la presència dels col·lectius llatinoamericans a Espanya i a Catalunya i de-construir alguns tòpics i estereotips que es construeixen al voltant de la migració llatinoamericana i dels joves llatins. Es realitzarà del 27 d'abril al 28 de maig els divendres de cinc de la tarda a nou del vespre i els dissabte de deu del matí a dues del migdia.

"Immigración, interculturalitat i acollida" és el segon curs, adreçat a, especialment, a tècnics d´immigració, mediadors interculturals. Els objectius són donar eines, informació i formació per a la posada en marxa de les sessions d´acollida previstes per la Llei d´Acollida de la Generalitat de Catalunya i preparar futurs tècnics/agents d´acollida. Es realitzarà el calendari del 8 de maig al 3 de juliol, divendres de 17 a 21h i dissabte de 10 a 14h.

Per més informació podeu pitjar els links de les xerrades: "Joves llatins i immigració: problemàtiques, reflexiones i eines" i "Immigración, interculturalitat i acollida"

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article