Més de 6.000 persones celebren la 7a ‘Posa't la Gorra’ a la Seu Vella contra el càncer infantil

Tres joves que han viscut la malaltia han estat els encarregats de llegir el manifest


Més de 6.000 persones han participat aquest diumenge al matí a la 7a edició del ‘Posa't la Gorra’ a la Seu Vella de Lleida. La festa, organitzada per l'Afanoc Lleida, la delegació lleidatana de l'Associació de Nens amb Càncer de Catalunya, i el Consorci del Turó de la Seu Vella, té per objectiu sensibilitzar i donar a conèixer la realitat del càncer infantil, així com recaptar fons per mantenir els serveis que l'entitat ofereix de manera gratuïta. Els diversos espais de la Seu Vella s'han omplert de música, exposicions i una vintena de tallers, en bona part basats en la fantasia, l'eix temàtic d'enguany.

El 'Posa't la Gorra' ha començat amb una rua d'animació itinerant amb xaranga, comparses i mascotes i ha continuat a la zona de l'escenari, presentada pel 'Sr. Postu' i la 'PostuSister', amb les actuacions de màgia d'Oscar de la Torre i l'espectacle Disco per a Xics.

El moment més emotiu, però, s'ha viscut quan tres joves de l'Afanoc que han patit de prop el càncer infantil han llegit el manifest. A través d'aquest text han explicat en primera persona com van viure i viuen aquest procés. A l'escenari els han acompanyat membres de la junta de l'entitat i autoritats, entre ells l'alcalde de Lleida, Miquel Pueyo, i el president de la Diputació de Lleida, Joan Talarn.

Els fons recaptats amb la venda de la gorra, que en aquesta ocasió ha estat dissenyada per la firma internacional Pepe Jeans, es destinaran al manteniment dels serveis que l'Afanoc ofereix als infants i adolescents amb càncer i les seves famílies durant la seva estada a l'hospital i quan tornen a casa. També es destinaran a La Casa dels Xuklis, un recurs temporal per a les famílies que s'han de desplaçar per rebre tractament als hospitals de Barcelona.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article