La Fundació Carulla convoca la 15a edició dels Premis d’Educació en el Lleure

El guardó reconeix i impulsa, amb el Premi d’Estímul, idees i projectes socials transformadors i, amb el Premi Trajectòria, el valor històric d’una entitat de lleure


La Fundació Carulla convoca la 15a edició dels Premis d’Educació en el Lleure. El guardó reconeix i impulsa, amb el Premi d’Estímul, idees i projectes socials transformadors i, amb el Premi Trajectòria, el valor històric d’una entitat de lleure. Els guardons valoren la tasca d’esplais, caus, cases de colònies, casals de barri i centres d’educació ambiental que, mitjançant projectes culturals, connecten les persones amb l’entorn i estimulen l’aprenentatge d’habilitats i valors.

Els Premis d’Educació en el Lleure es divideixen en dues categories que destinen fins a 10.000 euros al desenvolupament d’iniciatives d’entitats que transformen mitjançant el lleure. La primera és el Premi d’Estímul, que s’adreça a les entitats de lleure educatiu que tenen l’objectiu d’impulsar idees i projectes que despertin la solidaritat, la inclusió, el treball en equip, la sostenibilitat i la difusió cultural.

Per això, es premiaran les propostes que donin resposta a una necessitat del barri o la comunitat, fomentin la participació i situïn els infants i joves al centre de l’aprenentatge. Els membres del jurat atorgaran un total de tres premis de 2.000 euros cadascun i, a més, s’oferirà a les entitats guanyadores un acompanyament i mentoria durant el curs acadèmic 2020–2021.

La segona categoria és El Premi Trajectòria - Direcció General de Joventut que, en canvi, reconeix el recorregut d’una entitat de lleure per la seva història i impacte transformador en la societat. A la convocatòria s’hi podran presentar, tant les mateixes entitats que compleixin els requisits de les bases, com també les propostes de la ciutadania referents a una entitat de lleure que ho mereixi. En ambdós casos, és imprescindible comptar amb l’aval de dues entitats, siguin o no de lleure, i tindrà un premi valorat en 4.000 euros en reconeixement a la tasca realitzada.

Entitats compromeses

Els participants podran inscriure’s al Premi d’Estímul i al Premi Trajectòria fins a la mitjanit del 20 d’abril del 2020. A partir d’aquesta data, s’iniciarà la fase de valoració de les propostes presentades, que culminarà al mes de maig amb el veredicte de les propostes guardonades. El dia 7 de juny se celebrarà l’acte de lliurament dels Premis d’Educació de la Fundació Carulla, en el qual s’entregaran els guardons de les convocatòries dels Premis Baldiri Reixac i els Premis d’Educació en el Lleure 2020.

Enguany, el jurat de la 15a edició dels Lleure està format pel doctor en Pedagogia i membre de l’equip directiu de l’Associació Educativa Integral del Raval, Edgar Iglesias; el president del Consell Català de la Formació Professional, Fabian Mohedano i el doctor en Educació i professor al departament de Pedagogia de la Universitat de Girona, Pere Soler, entre d’altres.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article