Un joc de taula ajuda els joves a aprendre com les desigualtats socials incideixen en la salut

En el joc creat per la UManresa, els jugadors cauen en caselles on avencen o retrocedeixen en el camí cap a una vida saludable


El grup de recerca en epidemiologia i salut pública del campus Manresa de la UVic-UCC ha creat un joc de taula per a joves que busca fer-los reflexionar sobre com les desigualtats socials incideixen en la salut de les persones.

Sota el nom de Inequity, el joc fa que els jugadors caiguin en caselles que els donen accés a unes cartes que els permeten avançar o retrocedir en el camí cap a la salut. A banda de plantejar una reflexió, els hi dona pistes sobre com lluitar contra les desigualtats socials. Abans de fer-ne l'edició definitiva, l'Inequity s'ha posat a prova durant un any amb 241 joves.

Segons expliquen des de la UManresa, l'objectiu del joc és que identifiquin quins són els factors i condicionants individuals i contextuals de la salut (educació, habitatge, lleure, treball) i que siguin conscients que tot i sortir del mateix punt, les possibilitats d'arribar a la màxima salut no són les mateixes per a tothom.

A la UManresa el joc s'utilitza amb les persones que estudien Cicles Formatius de Grau Superior que imparteix el Campus Professional o també en el grau d'Infermeria. I és que tot i haver estat concebut per a persones joves, també hi poden jugar adults i ser una eina per al debat o la reflexió al voltant de la salut pública.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article