El MACBA retornarà la Capella de la Misericòrdia a l’Ajuntament de Barcelona abans de tres mesos

El consistori calcula que el Catsalut disposarà del sòl per construir el CAP Raval Nord a finals d’any


L'Ajuntament de Barcelona ha aprovat aquest dimarts el conveni amb el MACBA que regula tant l'ampliació del museu com el retorn al consistori de la Capella de la Misericòrdia perquè s'hi pugui construir el nou CAP Raval Nord.

El marc estipula que el museu renunciarà a la concessió de la capella abans de tres mesos, i a partir d'aquí s'activarà el tràmit administratiu per poder dotar el sol d'usos sanitaris-assistencials abans de la seva cessió a la Generalitat (Catsalut), prevista per finals d'any. En paral·lel, la Comissió d’Ecologia, Urbanisme i Mobilitat ha aprovat aquest dimarts una modificació inicial del Pla General Metropolità (MPGM) per permetre la construcció del nou edifici del MACBA a la plaça dels Àngels.

Ajuntament i MACBA signaran “de manera imminent” el conveni que regula la renúncia del museu a la Capella de la Misericòrdia, on el museu tenia prevista inicialment la seva ampliació. El text formalitza l'acord assolit el novembre del 2019 i que va desencallar mesos de litigi entre administracions i l'equipament sobre el destí d'aquest edifici, que finalment acollirà el nou CAP del Raval Nord.

Segons l'acord formalitzat ara, el MACBA renunciarà a la concessió d'aquest sol (que tenia des del 2013) en un de tres mesos, el termini màxim previst perquè el museu pugui executar els tràmits necessaris. Així l'Ajuntament recuperarà l'espai i podrà tramitar i aprovar el pla especial urbanístic per a la capella, el tràmit administratiu necessari per poder dotar d’usos sanitari-assistencials aquest espai.

Un cop superat aquest escull, el sol passarà a mans de la Generalitat, i concretament del Catsalut, que haurà de gestionar la construcció del nou CAP. Segons el regidor de Ciutat Vella, Jordi Rabassa, l'administració catalana hauria de disposar de la capella abans d'acabar el 2020.

D'altra banda, i en paral·lel a aquest conveni entre Ajuntament i MACBA, el consistori també ha formalitzat aquest dimarts una modificació del Pla General Metropolità (PGM) per permetre la construcció del nou edifici del MACBA a la plaça dels Àngels, com a alternativa per a l'ampliació del museu en lloc de la capella. Aquesta modificació segrega l’espai de la plaça on s’ha de bastir l’ampliació del museu per qualificar-lo d’equipament cultural, ja que a dia d’avui la qualificació és de zona verda. Aquest espai és l’àmbit inferior de la plaça, a la part posterior del Convent dels Àngels.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article