La Creu Roja impulsa un avatar per ajudar la gent gran a prendre la medicació i comunicar-se amb persones properes

El 25 de febrer es lliuraran els quarts Premis Tecnologia Humanitària que organitza l’entitat


La Creu Roja ha presentat aquest dimecres algunes iniciatives en tecnologia humanitària com el projecte Avatar Afectiu, l'App Creu Roja, els mapatons, la teleassistència mòbil per a persones amb sordceguesa o el projecte Entamar per a infància hospitalitzada. L'aplicació anomenada Avatar Afectiu, per exemple, ajuda les persones grans perquè puguin recordar la medicació que han de prendre i, alhora, mantenir el contacte directe amb els seus éssers estimats.

Amb l'aplicació es poden mantenir comunicacions per vídeo amb familiars i persones voluntàries i reforçar així el vincle familiar, alleujar la solitud, promoure hàbits saludables i millorar l'estimulació cognitiva, segons indica l'entitat en un comunicat.

L'Avatar Afectiu és un projecte liderat per la Fundació Tecnologías Sociales (Fundación TECSOS, impulsada per la Creu Roja i la Fundació Vodafone) amb el suport de Fundació Altran, i que forma part dels projectes pilot de Tecnologies 5G de Vodafone, finançats per Red.es. Aquest és un dels projectes tecnològics presentats per afavorir l'acció social i humanitària en favor de les persones més vulnerables.

Un altre dels projectes és l'APP Creu Roja que utilitza la geolocalització per oferir activitats properes en les quals participar i que s'adapten millor als temps i interessos de cada persona. "Aquesta nova eina suposa una forma de comunicació, directa, fàcil i flexible, amb tots els nostres voluntaris i voluntàries i amb la societat en general", ha indicat Javier Senent, president de la Creu Roja estatal.

Un altre projecte és Entamar, una aplicació de Realitat Augmentada (AR) per fer activitats d'animació infantil hospitalària per part del voluntariat de Creu Roja Joventut. És una eina creada perquè nens i nenes hospitalitzats puguin desenvolupar la seva creativitat i imaginació aprofitant tot el potencial de l'AR per jugar, aprendre i fer més suportable la seva estada a l'hospital.

Missing Maps és un projecte obert i col·laboratiu per cartografiar per primera vegada zones no mapejades i facilitar-hi l'arribada de les organitzacions humanitàries per respondre a les necessitats de les poblacions afectades. Creu Roja col·labora en aquesta iniciativa amb l'activitat dels Mapatons, que són esdeveniments en els quals persones de tot el món utilitzen eines de codi obert per cartografiar diferents zones del món amb finalitats humanitàries. El pla de Mapatons Creu Roja 2020 es durà a terme aquest any en 5 ciutats espanyoles convocant en obert totes les seves comunitats: Lleó, Barcelona, Madrid, Santiago de Compostel·la i Sevilla.

La Creu Roja també ha exposat la seva aposta per una Teleassistència Accessible per a les persones vulnerables que atén. En la seva última versió és a més inclusiva amb les persones sordcegues (Desenvolupament iOS compatible amb Línia Braille, xat textual amb la Central d'Atenció i Compatibilitat amb productes de suport).

Premis Tecnologia Humanitària

El proper 25 de febrer a la tarda al Palau Macaya de Barcelona es lliuraran els Premis Tecnologia Humanitària de la Creu Roja. L'objectiu és contribuir a incrementar l'interès per l'acció humanitària per part de desenvolupadors, tecnòlegs i inversors, i reconèixer aquells que creen projectes que fomenten l'ús humanitari de la tecnologia.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article