Incorporar la infermera escolar a tots els centres educatius costaria 16 euros l’any per habitant

Inicien una campanya per implantar la figura i garantir la seguretat dels alumnes amb necessitats sanitàries a l'escola


Amb el lema “La seva salut, la meva tranquil·litat”, la Plataforma Estatal d’Infermera Escolar, integrada per diferents sindicats i associacions de pares i mestres, han iniciat una campanya per reivindicar la figura de la infermera escolar a tots els centres educatius.

Segons David Carbajales, secretari d’Acció Sindical del Sindicat d'Infermeria, el cost per estendre la infermera a totes les escoles i instituts és de 16 euros per habitant i any, cosa que suposa un 1.7% del pressupost global del Departament de Salut. Considera que representaria garantir el dret a la salut dels infants i a la vegada, estalviar en el cost de l'absentisme laboral que suposa pels pares i mares que han de “vetllar” pels seus fills.

Carbajales ha explicat que les necessitats dels alumnes que tenen malalties cròniques no es poden derivar als equips docents i que a banda, una infermera escolar podrà fer molta feina de prevenció i control d'altres patologies com ara la diabetis, en augment, o fins i tot , augmentar la vigilància per detectar possibles casos d'addiccions a les xarxes socials, trastorns en la conducta alimentària, sexualitat i efectivitat o fins i tot situacions de buylling i grooming.

Per Carbajales, un infermer o infermera seria una figura diferent que el mestre, que té un caràcter avaluatiu, i que els pares, a qui moltes vegades els infants no els ho expliquen tot, i per tant, també podria fer aquest tipus de tasques. Actualment, diu Carbajales, quan la infermera va a l'escola funciona com una “consulta oberta” sense un programa establert i només atén als nens amb alguna inquietud. Des del Sindicat també es posa en qüestió que s'hagi destinat un CAP de referència a cada centre com a mètode d'atenció sanitària, perquè ha recalcat que aquesta referència ja existia.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article