Educació augmentarà els concerts als centres que s'impliquin en l’escola inclusiva i equitativa

Pilar Contreras diu que els centres no elitistes han d'estar “tranquils” i se’ls mantindrà o incrementarà l’aportació


La Conselleria d'Educació ha acordat un decret per regular els concerts educatius que preveu augmentar els diners públics que reben els centres en funció del grau de compromís que mostrin amb la seva funció social, la inclusió d'alumnes diversos i l'equitat.

Així, en comptes de subvencions que s'han d'anar renovant anualment, els centres que compleixin certs requisits, no només el mínim de 20 alumnes per classe, podran signar un contracte-programa plurianual que garantirà els ingressos, sempre en funció dels pressupostos.

La directora general de Centres concertats i privats del Departament, Pilar Contreras, ha explicat que el decret pretén que hi hagi una distribució més equitativa de l'alumnat amb dificultats i això no es pot fer si no millora el finançament a les escoles concertades que s'hi comprometin.

“El finançament no és suficient si no cobreix les necessitats dels alumnes les famílies dels quals no poden fer front a les aportacions econòmiques per complementar el que dona l'administració”, ha explicat. La finalitat última és que les famílies no hagin de pagar cap quota, però de moment es faran passos lents per aconseguir un “finançament equitatiu i asimètric”.

Es partirà d'un mòdul general mínim equivalent a les actuals subvencions, mòdul que podrà augmentar gràcies als contractes-programa que contemplarà criteris no només de número d'alumnes sinó de quotes “normals”, la funció social de l'escola al seu entorn i que el centre no sigui elitista. Aquests centres, ha dit Contreras, “no han de patir, sinó que han d'estar tranquil·les, perquè es tindran en compte més criteris per justificar els concerts”, més enllà del mínim de 20 alumnes per aula.

Segons Contreras, el decret s'ha pactat en un 95% amb les patronals del sector, tot i que ha mantingut línies vermelles com la retirada del concert a les escoles que segreguin per sexes. Ara haurà de ser el Consell Executiu qui aprovi el text.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article