El Govern preveu destinar part dels 70 milions d’euros disponibles després de la flexibilització del dèficit a les entitats socials

Aragonès diu que aquests diners han de servir per millorar el servei i les condicions laborals dels treballadors

El vicepresident del Govern i conseller d'Economia, Pere Aragonès, ha assegurat que dels 70 milions d'euros més que la Generalitat disposarà en els pressupostos després de la flexibilització del dèficit a les comunitats fins al 0,2% una part es destinarà a les entitats del tercer sector. En declaracions als mitjans després de reunir-se amb la Taula del Tercer Sector, el conseller d'Economia i Hisenda no ha pogut precisar quina part d'aquests 70 milions d’euros representarà aquesta partida perquè cal negociar-ho amb la resta dels partits i amb altres conselleries que també tenen “urgències”. Per Aragonès, els diners que rebin de més les entitats en la millora de la prestacions dels serveis i en les condicions laborals dels seus treballadors.

El conseller d'Economia i el conseller de Treball, Afers Socials i Família, Chakir El Homrani, acompanyat d'altres representants del Govern, s'han reunit aquesta tarda amb representants de la Taula del Tercer Sector, a qui han traslladat el projecte de pressupostos per a aquest 2020. En aquest sentit, ha recordat que els departaments d'àmbit social, com el de Salut, Afers Socials i Família i Educació concentren els majors increments pressupostari i ha destacat que sense el tercer sector "no existiria el model català de l'estat del benestar".

Aragonès ha comentat que en l'acord amb els comuns ja es preveia una major dotació per a aquest àmbit i ha subratllat que amb part dels 70 milions d'euros que el Govern disposarà de més després que el Consell de Política Fiscal i Financera es podran destinar a les entitats socials i a la millora de la situació dels treballadors, a qui ha elogiat per fer "un esforç molt gran" en condicions que "no són les millors".

No obstant això, el vicepresident del Govern no ha concretat de quina quantitat es tracta perquè "hi ha altres propostes sobre la taula" i altres departaments que també tenen assumptes urgents per atendre i perquè, a banda, s'ha de pactar amb la resta de partits polítics.

Per la seva banda, el conseller de Treball, Afers Socials i Família, Chakir el Homrani, ha assenyalat que l'any 2019, en pròrroga pressupostària, es va evitar una congelació per a les partides per a la dependència i persones amb discapacitat i ha qualificat de "clau" la millora en les condicions dels treballadors.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article