Entitats exigeixen que s’aturi el desnonament d’un hort urbà al barri de Prosperitat de Barcelona mentre no es construeixi

Els veïns han convocat una concentració davant del solar per reclamar la cessió de l’ús de manera provisional


Diverses entitats han convocat una concentració el dimarts al matí per evitar el desnonament d'un hort urbà del barri de la Prosperitat de Barcelona. Associacions de veïns, AMPA i horts comunitaris exigeixen al BBVA i el fons Cerverus la paralització del desnonament “mentre no es construeixi” i una cessió d'ús provisional a Date una Huerta, el projecte que “actualment té cura d'aquest espai”.

També demanen que l'Ajuntament "exerceixi de mediador amb la propietat" d'aquest espai situat al número 79 del carrer Joaquim Valls. Defensen que es tracta d'un “projecte social” amb el “reconeixement del veïnat” que és un “espai de socialització, cultura, respecte pel medi ambient, solidaritat i projectes comunitaris”.

En el comunicat enviat per la FAVB lamenten que la propietat no hagi demanat "cap llicència d'obres per construir en aquest espai" i que només volen que el solar "estigui net".

Expliquen que “tenir solars sense cap ús vol dir tot el contrari: acumulació de brutícia, rates, degradació progressiva i afectació als habitatges i veïnat de l'entorn”. Conclouen que “és el que va passar amb el solar de Joaquim Valls 79 abans que s'obrís al barri l'hort comunitari que ha dignificat aquest espai”.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article