Arrenca la nova campanya de la PAH per estendre la llei catalana contra els desnonaments a tot l’Estat

Amb el hashtag #ViviendaPorDerecho, la plataforma reclama al govern espanyol que faci “efectives” les seves exigències


Arrenca la nova campanya de la PAH per acabar amb els desnonaments a l’Estat. Amb el hashtag #ViviendaPorDerecho, la plataforma reclama al govern espanyol que faci “efectives” les exigències que fa anys que reclamen les famílies. La PAH recorda que des que va esclatar la crisi el 2008, ja hi ha hagut un milió de desnonaments. “És el major atac al dret universal d’habitatge digne que hi ha hagut”, alerten.

L’entitat també recorda que “és possible fer realitat a les seves demandes” i que l’exemple és Catalunya, on la Llei 24/2015, que s’ha ampliat recentment amb el Decret 17/2019, ha aconseguit aturar els desnonaments. “Es tracta d’una llei que ja és un referent a tota Europa i que, per sentit comú i de justícia, s’hauria d’aplicar a tot l’Estat”, diuen a la PAH, i alerten que “el moment ha arribat”.

Segons les dades oficials, se segueixen produint uns 198 desnonaments al dia a tot l’Estat. “És una situació alarmant, que requereix mesures urgents i immediates per part del govern espanyol”, avisen a la PAH, que fa més de deu anys que denuncia la situació de l’habitatge i que proposa mesures legislatives per canviar “les regles del joc”.

“Amb la Llei d’Habitatge aprovada al Congrés el setembre del 2018, vam estar a prop d’aconseguir-ho i només el bloqueig sistemàtic del PP i Ciutadans va impedir el seu debat i la seva resolució”, diuen a la PAH. Per això, ara reclamen al PSOE i a Podemos que facin un “pas real” i passin “de les paraules als fets”.

La campanya sorgeix justament per això, per la “necessitat” de recordar-li al govern espanyol actual “la seva responsabilitat envers les famílies”. “Han de ser conscients del seu paper com a culpables directes dels desnonaments diaris. Avui es compleixen 42 dies de govern a Espanya i el nostre comptar de la vergonya ja indica 8.316 desnonaments en aquest període”, denuncien a la plataforma.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article