Govern i consolats per a la integració

Un acord per incidir en els drets de les persones d'origen immigrat


El Departament d'Acció Social i Ciutadania ha signat un acord amb 12 consolats amb seu a Barcelona per tal de facilitar material destinat a millorar la difusió , la informació i la derivació, si s'escau, relacionada amb les polítiques d'acollida i d'integració de les persones d'origen immigrat que viuen a Catalunya. Els materials, editats en les 10 llengües més parlades a Catalunya, i el tríptic "Benvinguda a Catalunya" informen de tots els drets de les persones d'origen immigrat, especialment, el de les dones.

Representants de la Generalitat, com al consellera d'Acció Social i Ciutadania, Carme Capdevila, i la viceconsellers d'Afers exteriors i Cooperació, Roser Clavell van presidir l'acte amb els cònsols de Bulgària, Colòmbia, Equador, Filipines, Mèxic, Pakistan, Paraguai, Perú, República de Polònia, República Dominicana, Senegal i Uruguai.

L’acord estableix el subministrament per part del Departament d’Acció Social i Ciutadania de materials d’informació sobre les temàtiques que tenen relació, directa o indirecta, amb les persones estrangeres. Aquest materials estan editats en les 10 llengües més parlades a Catalunya: català, castellà, anglès, francès, àrab, amazic, romanès, rus, xinès i urdú.

Aquesta acció es una a les diferents iniciatives que el Departament està duent a terme dins el Pacte Nacional per a la Immigració i que, alhora, comparteix els objectius del Projecte de llei d’acollida de les persones migrades i retornades a Catalunya. Algunes d'aquestes iniciatives són la web d’acollida de la Generalitat, el servei d’informació telefònica “012 immigració”, el Programa de Retorn Voluntari d’Immigrants i els llibres d’iniciació al català des d’altres idiomes.

El Departament d’Acció Social i Ciutadania farà la tramesa del material que es dipositarà a les seus dels consolats, que per la seva banda, designaran una persona que rebrà formació sobre les polítiques de dones, les d’acollida i integració  de la Generalitat i del Projecte de llei d’acollida de les persones migrades i retornades a Catalunya.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article