Llogaters i ajuntaments s’uneixen per primer cop per fer front comú contra els fons voltors

El Sindicat de Llogateres i els ajuntaments de Badalona, Granollers, L’Hospitalet, Terrassa i Barcelona demanen també una regulació dels lloguers


El Sindicat de Llogateres, famílies afectades i els representants dels ajuntaments de Badalona, Granollers, L’Hospitalet, Terrassa i Badalona s’han unit per primer cop aquest dimecres davant el Parlament de Catalunya per demanar la regulació dels preus dels lloguers i exigir als fons voltor com Azora que respecti el dret de negociació col·lectiva del veïnat.

D'aquesta forma, la plataforma ciutadana que lluita pels drets de les persones llogateres i cinc dels ajuntaments més importants de Catalunya sumen esforços per tal d’impulsar la regulació dels preus del lloguer, i aturar l’especulació que duen a terme diversos fons voltors i que afecta a milers de persones que es veuen expulsades de les seves llars.

Davant del Parlament, alcaldes i regidors d’aquests municipis han criticat les pujades indiscriminades que pateix el veïnat de les seves ciutats, un acte al qual s’han sumat diversos diputats, entre ells el president del Parlament, Roger Torrent.

Aquests cinc ajuntaments han aprovat o estan en vies d’aprovar durant aquesta setmana mocions municipals per instar a la regulació dels preus del lloguer i que es respecti el dret a les negociacions col·lectives del veïnat per aquelles famílies a les quals els fons voltors volen fer apujades indiscriminades.

El portaveu del sindicat, Jaime Palomera, ha valorat com a “dia històric” perl fet que s’hagin reunit davant el Parlament 18 càrrecs públics, els representants de 95 escons (a través dels diputats de la CUP, de Catalunya en Comú Podem, del PSC, ERC i JuntsxCAt), el president del Parlament i cinc ajuntaments. “Les veïnes en lluita contra Azora no només defensen el seu futur, sinó el futur del conjunt de la ciutadania”, ha destacat Palomera durant la seva intervenció.

Subscriu-te al butlletí de Social.cat per rebre les últimes novetats al teu correu.


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article